Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

Podcasts als onderdeel van jouw contentstrategie

Maken podcasts al deel uit van jouw contentstrategie? Het nieuwe jaar is een goed moment om een podcast te starten. Overweeg je als contentspecialist een podcast te maken voor jouw merk? Wij nemen podcasts onder de loep.

Zo word je webredacteur bij de Rijksoverheid

Wil je aan de slag als webredacteur bij de Rijksoverheid en ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Entopic regelt al tientallen jaren de inhuur van webredactieprofessionals voor de overheid dus weet wat ervoor nodig is en aan welke eisen je moet voldoen.

De reis van contentmanager naar contentspecialist

Sanne Wierda studeerde journalistiek en startte in 2014 als contentmanager bij Entopic. Ze wilde meer leren over online communicatie. Maar na een aantal jaar contentmanagement, kriebelde haar passie voor schrijven. Sanne besloot door te groeien tot contentspecialist. En met succes. Ze begeleidt nu meerdere projecten op het gebied van copywriting.

Van klantenservice naar contentmanagement

Wat als je weet wat voor baan je graag wilt, maar geen relevante werkervaring hebt? Het overkwam onze contentmanager Yiri Huijzen. Na een tijd als klantenservicemedewerker wist hij zeker dat hij contentmanager wilde worden. Alleen zochten bedrijven ervaren contentmanagers. Yiri besloot mee te lopen op een online afdeling en kreeg zijn eerste opdracht. Niet veel later begon hij bij Entopic.

De overstap van klantzijde naar bureauzijde

De rol van redacteur bij een grote organisatie klinkt misschien uitdagend, maar voor Kim Bogers verveelde het na een tijd. Ieder jaar werkte ze mee aan het jaarverslag, het relatiemagazine en de bijbehorende intranet-artikelen. Maar waar was de vernieuwing? Kim besloot een nieuwe baan te zoeken en belandde bij Entopic als senior contentspecialist.

Alle contentfuncties op een rijtje

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in het contentvak? Dan is je eerste uitdaging het vinden van de functietitel die bij jou past. Misschien komt het omdat contentprofessionals gek zijn op schrijven, maar de functietitels lopen op zijn zachts gezegd nogal uiteen.

6 handige Tridion-tips

Tridion is het contentmanagementsysteem bij veel grote bedrijven. Voor onze klanten werken wij dagelijks in Tridion. Daarom kennen wij een aantal handige tips, die we graag met je delen. Benieuwd hoe jij beter en efficiënter met dit CMS werkt? Check onze tips.

Ranking the website: hogerop met links & content

Zoekmachines zoals Google gebruiken ingewikkelde algoritmes om de ranking van je website te bepalen. Welke factoren hebben nou eigenlijk de meeste invloed op je uiteindelijke ranking?

Aan de slag met toegankelijkheid. Nu echt.

Heb je wel eens bij de overheid gewerkt? Dan heb je de kreet ‘toegankelijkheid’ ongetwijfeld horen vallen. ‘Iets met alt-teksten bij afbeeldingen, toch?’. Hmm, hier is werk aan de winkel!

Zo doe je zelf kosteloos een SEO-scan

Verbeter de SEO-prestaties van je website door regelmatig een SEO-scan te doen. We leggen je uit hoe je dit gemakkelijk, snel én kosteloos doet.

Voice search: 4 tips voor het optimaliseren van je content

Met voice search zoeken we anders dan wanneer we in de zoekmachine typen. Hoe speel je hier het beste op in met je online content? We geven je 4 tips.

Zo verbeter je webpagina’s met data

Pagina’s succesvol verbeteren? Vertrouwen op eigen kennis en expertise is dan niet genoeg. Gebruik onze handige checklist om te optimaliseren op basis van klantdata.

1 2 3 4 11