Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

Van contentstrategie tot uitvoering

Janneke Belt is met meer dan 10 jaar werkervaring een ijzersterke contentstrateeg. Of het nu gaat om templates voor converterende teksten, een slimme, begrijpelijke contentstrategie of een interactieve schrijfworkshop: ze draait haar hand er niet voor om. Als contentstrateeg overziet ze het hele contentproces.

Creatief aan de slag als contentmanager

Een paar jaar na het behalen van haar bachelor Toerisme volgde Priscilla Menick een opleiding contentcreatie. Ze wilde namelijk niet verder in de reisbranche maar creatief aan de slag met content. Na haar stage solliciteerde ze bij verschillende contentbureaus. Haar doelen? Veel ervaring opdoen en werken met leuke collega’s.

5 voordelen van werken bij een contentbureau

Overweeg je als content professional de overstap van klantzijde naar bureauzijde? Of zoek je een baan en wil je weten wat werken bij een contentbureau inhoudt? Wij nemen je mee in de voordelen van werken bij een bureau.

De checklist voor begrijpelijke teksten

Of je nu een copywriter, tekstschrijver of contentspecialist bent: schrijven is een groot deel van je werkzaamheden. En tekst kan altijd begrijpelijker. Begin je net met zakelijk schrijven of wil je je geheugen opfrissen? Hieronder vind je een checklist voor begrijpelijke teksten. Leg je eigen tekst ernaast en afvinken maar.

Entopic versterkt content-expertise iO

Entopic, één van de grootste en oudste Nederlandse contentbureaus, sluit zich aan bij iO (voorheen Intracto Group). iO bouwt aan een end-to-end propositie waar strategie, creatie, content, marketing en technologie volledig geïntegreerd onder één dak worden aangeboden.

Podcasts als onderdeel van jouw contentstrategie

Maken podcasts al deel uit van jouw contentstrategie? Het nieuwe jaar is een goed moment om een podcast te starten. Overweeg je als contentspecialist een podcast te maken voor jouw merk? Wij nemen podcasts onder de loep.

Zo word je webredacteur bij de Rijksoverheid

Wil je aan de slag als webredacteur bij de Rijksoverheid en ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Entopic regelt al tientallen jaren de inhuur van webredactieprofessionals voor de overheid dus weet wat ervoor nodig is en aan welke eisen je moet voldoen.

De reis van contentmanager naar contentspecialist

Sanne Wierda studeerde journalistiek en startte in 2014 als contentmanager bij Entopic. Ze wilde meer leren over online communicatie. Maar na een aantal jaar contentmanagement, kriebelde haar passie voor schrijven. Sanne besloot door te groeien tot contentspecialist. En met succes. Ze begeleidt nu meerdere projecten op het gebied van copywriting.

Van klantenservice naar contentmanagement

Wat als je weet wat voor baan je graag wilt, maar geen relevante werkervaring hebt? Het overkwam onze contentmanager Yiri Huijzen. Na een tijd als klantenservicemedewerker wist hij zeker dat hij contentmanager wilde worden. Alleen zochten bedrijven ervaren contentmanagers. Yiri besloot mee te lopen op een online afdeling en kreeg zijn eerste opdracht. Niet veel later begon hij bij Entopic.

De overstap van klantzijde naar bureauzijde

De rol van redacteur bij een grote organisatie klinkt misschien uitdagend, maar voor Kim Bogers verveelde het na een tijd. Ieder jaar werkte ze mee aan het jaarverslag, het relatiemagazine en de bijbehorende intranet-artikelen. Maar waar was de vernieuwing? Kim besloot een nieuwe baan te zoeken en belandde bij Entopic als senior contentspecialist.

Alle contentfuncties op een rijtje

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in het contentvak? Dan is je eerste uitdaging het vinden van de functietitel die bij jou past. Misschien komt het omdat contentprofessionals gek zijn op schrijven, maar de functietitels lopen op zijn zachts gezegd nogal uiteen.

6 handige Tridion-tips

Tridion is het contentmanagementsysteem bij veel grote bedrijven. Voor onze klanten werken wij dagelijks in Tridion. Daarom kennen wij een aantal handige tips, die we graag met je delen. Benieuwd hoe jij beter en efficiënter met dit CMS werkt? Check onze tips.

1 2 3 4 11