Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

Hoe maak je een style guide?

Eerder legden we al uit wat een style guide is en wanneer je deze nodig hebt. Nu hoef je alleen nog te weten hoe je een style guide maakt. Ik geef je hieronder enkele handvatten. Neem een bestaande style guide als uitgangspunt.

Waarom Aristoteles een goede contentmarketeer zou zijn

Aristoteles zou het waarschijnlijk niet slecht doen als contentmarketeer. Hoezo? Omdat hij de kunst om met woorden te overtuigen als geen ander verstond. Die kunst noemen we de retorica. En de principes daarvan komen van pas bij contentmarketing.

Scoren met B1-teksten

Steeds meer bedrijven, banken en organisaties zijn bezig met helder schrijven. Het liefst op taalniveau B1. Niet omdat het moet van de AFM, maar omdat het klantvriendelijk is. Taalniveau B1 staat voor teksten in eenvoudig Nederlands dat 95% van de bevolking begrijpt. Dus ook mensen die bijna nooit lezen.

10 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Contentmarketing. Elk zichzelf respecterend bedrijf doet het. Maar levert het ook wat op? Vaak te weinig, zo blijkt. Hier zijn 10 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt.

10 begrippen die elke contentmarketeer moet kennen

Houd jij je (beroepsmatig) bezig met contentmarketing? Of ga je dat binnenkort doen maar weet je nog niet helemaal van de hoed en de rand? Wij zetten 10 begrippen waar je als contentmarketeer niet omheen kunt voor je op een rijtje.

Het contentmarketingmodel: start van een succesvolle contentstrategie

Wil jij aan de slag met het uittekenen van een strategie voor contentmarketing? Dan vormt het contentmarketingmodel een goede basis. In dit artikel vertel ik je uit welke stappen zo’n model bestaat en hoe je daar het beste invulling aan geeft.

Entopic neemt belang in freelancefirm

Entopic neemt een belang in freelancefirm, specialist in detachering van freelance online professionals. Met deze participatie willen beide partijen beter inspelen op de groeiende behoefte van opdrachtgevers aan flexibele inzet van online specialisten.

Hoe krijg je je tone of voice ‘werkend’?

Bij het optuigen van een contentstrategie is een belangrijke rol weggelegd voor de tone of voice: de herkenbare eigen stem van je organisatie, die consequent een toon kiest die past bij het moment/de context. Maar hoe bepaal je die en hoe leg je ‘m vast? En dan natuurlijk het liefst op zo’n manier dat iedereen die met deze beschrijving van de tone of voice moet werken (redacteuren, tekstschrijvers, externe bureaus), ‘m ook op dezelfde wijze kan toepassen. In dit artikel lees je mijn ideeën hierover.

1 9 10 11