Creatief aan de slag als contentmanager

Een paar jaar na het behalen van haar bachelor Toerisme volgde Priscilla Menick een opleiding contentcreatie. Ze wilde namelijk niet verder in de reisbranche maar creatief aan de slag met content. Na haar stage solliciteerde ze bij verschillende contentbureaus. Haar doelen? Veel ervaring opdoen en werken met leuke collega’s. Met Entopic had ze de beste klik en in mei 2021 begon ze als contentmanager.

Een nieuwe richting

“Ik werkte na mijn studie een tijdje bij een groot bedrijf op de online marketingafdeling en een jaar in de reisbranche. Bij een zakenreisbureau regelde ik reizen voor bedrijven. Ik vond het leuk om mensen te enthousiasmeren maar wilde liever creatief bezig zijn. Niet veel later stond de reisbranche stil door corona. Toen kreeg ik de kans om te herontdekken welke baan het beste bij mij zou passen.”

“Content maken vormde voor mij de rode draad. Schrijven vond ik altijd al leuk maar daar had ik niet de juiste ervaring voor. Daarom besloot ik een opleiding te volgen waar contentcreatie centraal stond.”

Priscilla Menick

Eerste kennismaking met content

“Tijdens mijn opleiding leerde ik veel over content. Ik schreef teksten, maakte en monteerde video’s en bewerkte beeld. Ook een stage was onderdeel van de opleiding, daar werkte ik voor het eerst mee aan een contentmigratie. Met deze kennis en ervaring op zak, voelde ik me zelfverzekerd in mijn zoektocht naar een baan.”

Solliciteren met een video

“Als starter ging mijn voorkeur uit naar werken bij een bureau. Ik wilde veel ervaring opdoen en werken met leuke collega’s. Bij grote bedrijven zijn kansen vaak beperkt en wacht je tot er een plekje vrijkomt. Daarom zocht ik naar vacatures bij kleinere contentbureaus. Entopic sprong eruit voor mij door de frisse uitstraling van de website.”

“Om mijn creativiteit te laten zien, solliciteerde ik met een video. In twee minuten stelde ik mezelf digitaal voor. Dit was leuk én ongemakkelijk tegelijkertijd. Maar het werkte: de volgende dag belde Entopic voor een kennismaking.”

Start als contentmanager

“Ik solliciteerde voor de rol van contentspecialist, maar tijdens de gesprekken ontdekten we dat contentmanagement beter bij mij paste. Zo kon ik veel leren over verschillende CMS’en en de technische kant van content leren kennen. Nu weet ik bijvoorbeeld hoe je content aantrekkelijk online presenteert en wat de technische mogelijkheden zijn. Deze kennis neem ik mee als ik later de schrijfkant opga.”

Fijne thuisbasis

“Ik zoek graag mensen op, maar door corona werkt iedereen grotendeels vanuit huis. Toch zat ik al snel op mijn plek bij Entopic. Dit komt door de leuke collega’s en het werk. Mijn collega’s ontmoette ik door online kennismakingen en verschillende projecten. En het werk als contentmanager is uitdagend! Elke werkweek is anders. Mijn creativiteit kan ik kwijt in de opbouw van pagina’s en het presenteren van de content. Ik ben nu bezig voor onder andere Transavia en BSH en ontdek elke dag wel iets nieuws.”

Veel mogelijkheden

“Als ik één ding heb geleerd bij Entopic is het dat je veel kanten op kan met content. De kansen liggen voor het oprapen. Ik werk elk project met een ander team van contentmanagers en contentspecialisten. Samen met mijn teamcoach stelde ik een ontwikkelplan op. Hierin keken we naar mijn persoonlijke doelen. Eén daarvan is het volgen van een cursus copywriting.”

Vervolgstappen

“Mijn focus ligt op het ontdekken van de technische kant van content. Ik merk dat mijn kennis en ervaring binnen contentmanagement bijdragen aan hoe je content het beste aanbiedt. Op de lange termijn wil ik meer schrijven maar ik vind samenwerken ook heel fijn. Dus misschien wil ik wel richting projectcoördinatie. Zo kan ik mensen begeleiden én samenbrengen.”

Tips voor beginnende contentmanagers

“Sta open voor nieuwe kansen, stel veel vragen en probeer dingen uit. Als het gaat om contentmanagement is het vaak trial-and-error. Lukt iets niet? Kijk dan of je het op een andere manier kan oplossen en adviseer dit aan de klant.”

Wil je ook werken voor A-merken? Bekijk onze vacatures.