Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

Haal meer uit je content: handvatten voor social media

Goede content maken kost tijd. Daarom wil je dat zoveel mogelijk mensen jouw content in digitale handen krijgen. De kans is groot dat je je content deelt op verschillende socialmedia-kanalen. Maar heb je ook een andere aanpak per kanaal? Wij hebben de beste formats én tijden van 5 populaire socialmedia-kanalen op een rijtje gezet. Zo haal jij meer uit je content.

Van werken bij tot samenwerken met Entopic

Steven Post Uiterweer werkt al meer dan 12 jaar in content. Na zijn bachelor Communicatie viel hij, naar eigen zeggen, met zijn neus in de boter bij Entopic. Jarenlang werkte hij aan contentprojecten voor verschillende klanten en kanalen. Inmiddels werkt Steven bij de VriendenLoterij. Hij blikt terug op zijn eerste baan en de huidige samenwerking.

De mens achter de recruiter

Naast zijn deeltijd opleiding Toegepaste Psychologie wilde Aron Spies aan de slag als recruiter. Psychologie en recruitment hebben namelijk veel met elkaar te maken. Zo is er bij beiden aandacht voor gesprekstechnieken en ontwikkelingspsychologie. Daarom startte Aron vorig jaar zomer als recruiter bij Entopic. Zijn ervaringen tot nu toe? Hij deelt ze hieronder.

Waarom een contentstrategie en contentkalender hand in hand gaan

Na lang zwoegen staat je vernieuwde contentstrategie. De doelgroep is aangescherpt, de contentthema’s zijn gekozen en je hebt een helder doel voor ogen. Dat klinkt als het recept voor succesvolle content. Maar heb je ook nagedacht over de doorvertaling naar de praktijk?

Van content tot coördinatie: dit is de werkdag van een contentmanager

Ben je benieuwd naar de werkdag van een contentmanager? Henrik Schulze werkt al meer dan 2 jaar bij Entopic. Voor verschillende A-merken coördineert hij projecten en contentmigraties. Ook adviseert hij klanten hoe hun content beter kan presteren. Wat dat precies inhoudt? Henrik neemt je mee naar zijn thuiswerkplek in Utrecht.

Van communicatie naar content

Lana Pattiapon had een berg aan werkervaring als communicatiemedewerker, maar wilde aan de slag met online content. Nu werkt ze als contentspecialist bij Entopic. We kijken terug op het begin van haar carrière en volgen haar stappen van contentmanagement naar contentcreatie.

Scoren met videocontent

Al meer dan 7 jaar werkt Jeroen Mansier als videospecialist bij Entopic. Voor de KNHB, Oranjehockey en Hockey.nl maakte hij honderden video’s. Hij weet als geen ander hoe je kijkers boeit met verhalen: van interactie opzoeken tot de doelgroep prikkelen. Hoe Jeroen zijn carrière begon en wat de hoogtepunten tot nu toe?

Schrijven op B1-niveau: 5 tips van onze contentspecialisten

Wil je begrijpelijke teksten schrijven? Taalniveau B1 staat voor eenvoudig Nederlands. Steeds meer bedrijven en organisaties schrijven volgens B1-richtlijnen. Toch komt het vaak voor dat teksten onnodig ingewikkeld geschreven zijn of bomvol moeilijke woorden of spreektaal staan. Wil je dit vermijden?

Zo ziet de werkdag van een contentspecialist eruit

Anne Oostendorp werkt al meer dan 4 jaar als contentspecialist bij Entopic. Ben je benieuwd hoe haar werkdag eruitziet? Ze neemt je mee naar het kantoor in De Pijp in Amsterdam. Van het moment dat ze op de fiets springt tot haar belangrijkste doelen bij het maken van goede content: zo ziet de maandag van Anne eruit.

Alles wat je wilt weten over een headless CMS

Headless CMS’en worden steeds populairder en het aanbod neemt toe. Maar wat is een headless CMS eigenlijk? En wat is het verschil tussen een traditioneel CMS en een headless CMS? Wij doken in de wereld van headless CMS’en. Onze ontdekkingen? Je leest ze hier.

5 SEO-tips om in 2022 hoger te ranken in Google

Staat je website vol waardevolle content maar worden je blogs niet organisch gevonden? Dat is zonde van je tijd als copywriter. Google speelt al jaren een slim spelletje rondom de vindbaarheid van content. Vandaag de dag gaat het allang niet meer alleen om het gebruiken van de juiste zoekwoorden. Houd in 2022 rekening met de volgende 5 SEO-tips.

Werken als webredacteur bij de Rijksoverheid

Jordy Steijn belandde na zijn master Geschiedenis onverwachts in de content bij de gemeente Leiden. Dit beviel zo goed, dat hij wilde blijven schrijven. Niet veel later ging hij aan de slag bij Entopic. Als webredacteur werkte hij voor de semi- en lokale overheid. Nu werkt Jordy voor de Rijksoverheid.

1 2 3 11