5 voordelen van werken bij een contentbureau

Overweeg je als content professional de overstap van klantzijde naar bureauzijde? Of zoek je een baan en wil je weten wat werken bij een contentbureau inhoudt? Wij nemen je mee in de voordelen van werken bij een bureau. Van opdrachten voor verschillende klanten tot de doorgroeimogelijkheden en kansen.

1. Verschillende opdrachten

Op maandagmorgen schrijf je B1-teksten voor klant A en maandagmiddag sleutel je aan de contentstrategie van klant B. Bij een contentbureau werk je voor meerdere klanten aan verschillende opdrachten. Zo zit een werkweek bomvol afwisseling en uitdaging. Je werkt bij de klant, bij het bureau of vanuit huis.

Wat het verschil is met de klantzijde? Daar ga je vaak aan de slag met content voor één product of één dienst. Als je van variatie houdt, zit je bij een contentbureau dus op de goede plek.

2. Volop kansen

Bij een contentbureau werken contentmanagers, contentspecialisten en contentstrategen. Soms overlappen functies elkaar, waardoor je als contentspecialist de kans krijgt om een project te coördineren of als contentmanager mee kan schrijven aan de content. Ook vragen klanten jou om contentadvies. Zo denk je mee over bijvoorbeeld een contentstrategie of website-optimalisatie.

Aan de klantzijde is de kans groot dat jouw focus ligt op slechts een onderdeel van de contentstrategie. Het ligt er dus maar net aan waar jij behoefte aan hebt. Bij een contentbureau ontdek je snel waar je kracht ligt, doordat je veel kansen krijgt.

3. Doorgroeien

Doordat je in korte tijd veel ervaring opdoet, kan je snel doorgroeien. Begin je bijvoorbeeld als contentmanager, maar wil je na een tijd de schrijfkant op? Dan groei je door tot contentspecialist. Of start je als senior? Dan is de rol van contentstrateeg misschien wel jouw volgende stap.

Aan de klantzijde moet je vaak wachten tot er een plekje vrijkomt. Een bureau is altijd in beweging. Zo groei je sneller door en zijn er meer carrièremogelijkheden.

Werk je als contentmanager en wil je doorgroeien tot contentspecialist? Sanne Wierda vertelt hoe zij de schrijfkant op ging.

4. Samenwerken met content professionals

Een contentbureau barst van de content professionals. Heb je een vraag over contentmanagement? Wil je een nieuwe contentvorm uitproberen? Of ga je voor het eerst aan de slag met een contentstrategie? Je collega’s gingen je voor. Zo leer je bij een contentbureau van én met elkaar over alles rondom content. Ook zit een bureau bovenop de laatste ontwikkelingen en trends. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Werk je graag met gelijkgestemden? Dan is een contentbureau misschien wel wat voor jou. Aan de klantzijde werk je namelijk vaak met collega’s van verschillende disciplines.

5. CV en netwerken

Bij een contentbureau bouw je binnen een mum van tijd een sterk cv op. Niet alleen werk je voor verschillende klanten, je vindt ook je weg in diverse CMS’en en andere tools. Bovendien heeft elke klant een eigen werkwijze. Daardoor maak je kennis met meerdere manieren van werken. Denk bijvoorbeeld aan agile of scrum.

Met deze kennis en ervaring op zak, weet jij waar je goed in bent en wat je het leukste vindt om te doen. En niet te vergeten: je netwerk groeit razendsnel doordat je ook collega’s hebt bij klanten.

Werken bij Entopic

Spreekt werken bij een contentbureau jou aan? Bij Entopic werk je voor A-merken. Als contentmanager, contentspecialist of contentstrateeg. Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Zo hebben wij een intern Learning & Development programma vol workshops, online trainingen en content cafés. En het goede nieuws: wij zoeken nog collega’s.