De reis van contentmanager naar contentspecialist

Sanne Wierda studeerde journalistiek en startte in 2014 als contentmanager bij Entopic. Ze wilde meer leren over online communicatie. Maar na een aantal jaar contentmanagement, kriebelde haar passie voor schrijven. Sanne besloot door te groeien tot contentspecialist. En met succes. Ze begeleidt nu meerdere projecten op het gebied van copywriting.

Eerste baan

“Tijdens mijn studie wist ik al dat ik geen typische journalist was. Ik wilde richting online communicatie. Eenmaal afgestudeerd begon mijn zoektocht naar een baan. Maar voor alle functies werd praktijkervaring gevraagd, en die had ik niet. Een studiegenoot tipte Entopic. Zo sloot ik me aan bij hun netwerk en werd ik al snel gebeld voor een migratieklus. Daarna bleef ik plakken en startte ik als contentmanager bij onder andere Eneco en Rabobank.”

Sanne Wierda

Van contentmanagement naar schrijven

“Toen ik nog studeerde, schreef ik wekelijks artikelen over lifestyle voor mijn eigen blog. Maar ik wilde de technische kant van websites beter leren kennen. Daarom sprak contentmanagement mij aan. Ik kreeg bij Entopic een kijkje in de keuken van A-merken, werkte met leuke collega’s en leerde mijn weg kennen in verschillende CMS’en. Maar het schrijven bleef kriebelen.”

“Als je voor A-merken wilt schrijven, heb je ervaring nodig. Dus besloot ik mijn taalkennis vaker te laten zien. Ik adviseerde klanten proactief over hun teksten. Misschien kon een artikel begrijpelijker. Ik merkte dat schrijven en kennis over contentmanagement een gouden combinatie was. En al snel kreeg ik binnen Entopic de kans om meer schrijfopdrachten op te pakken. Nu doe ik niets anders.”

Afwisselend werk

“Ik werk bij een bureau, maar tegelijkertijd werk ik bij veel verschillende bedrijven. Op dit moment schrijf ik voor diverse klanten. 2 daarvan zijn Transavia en Rabobank. Ik ben voor Rabobank verantwoordelijk voor de eindredactie van de sectorcontent. Dit is inhoudelijk erg interessant. Het is mijn uitdaging om ingewikkelde teksten beter leesbaar te maken.”

“Ook werk ik voor Transavia. Daar steek ik veel van op over landen en reizen. Zonder dat ik zelf op de bestemming ben geweest. Voor allebei ben ik nu de projectcoördinator op het gebied van copywriting. Samen met een fijn team van copywriters en contentmanagers ga ik aan de slag.”

Kennisontwikkeling

“Ik was soms best onzeker over mijn teksten. Maar door de trainingen, workshops en cursussen bij Entopic sta ik sterker in mijn schoenen. Ik volgde onder andere een B1-training en een UX-copy workshop. Een paar jaar geleden gaf ik de B1-training zelf. En ging ik van student naar docent. Klanten, externen en collega’s reageerden daar positief op.”

Strategie en schrijven

“Ik wil in de toekomst doen wat ik nu ook doe: schrijven voor verschillende klanten en kanalen. Maar ik wil ook een meer adviserende rol pakken. Om zo mijn kennis en ervaring te delen met anderen. En misschien wil ik de rol van teamcoach vervullen. Ik kan goed luisteren en weet als geen ander hoe het is om te starten bij een bureau en vervolgens door te groeien.”

Tip: zet dat stapje extra

“Als starter op de arbeidsmarkt leer je bij een contentbureau veel in korte tijd. Wil je meer taken of verantwoordelijkheden? Wees proactief en laat van je horen. Vertel collega’s wat je graag wilt doen. Bij een volgend project denken ze dan als eerste aan jou. Ik kan het weten.”

Wil je ook schrijven voor A-merken? Bekijk onze vacatures.