AEGON: contentmigratie nieuwe website

Aegon heeft eind 2014 haar nieuwe website gelanceerd. Entopic verzorgde de complexe contentmigratie tijdens het project: de copywriting van de nieuwe content, de invoer in het nieuwe CMS (Drupal), en het bijbehorende projectmanagement.

"
Het migratieteam van Entopic leverde met haar kennis, ervaring en flexibiliteit een grote bijdrage aan het succes van deze complexe migratie.
"
Freek de Steenwinkel, Programmamanager nieuwe website, Aegon

Voor ons lag de uitdaging erin om de juiste content op het juiste moment bij de juiste personen te hebben voor input en feedback, en uiteindelijk voor invoer in het CMS. Er waren veel interne afdelingen en externe partijen betrokken bij de nieuwe website, dus waren samenwerking en afstemming erg belangrijk binnen dit traject.

Onze aanpak

De doorlooptijd tot de livegang van de website was kort. Daarom plaatsten we een team van 5 webmanagers bij Aegon. Een senior webmanager coördineerde het team en bewaakte de planning en taakverdeling. Teams van 2 contentmanagers kregen telkens de verantwoordelijkheid voor de migratie van een afgebakend deel. Dankzij deze aanpak konden we de content in een paar weken verplaatsen en reviewen. Na de lancering van de website ondersteunde een van onze contentmanagers het team van Aegon nog een tijd bij het contentmanagement.

Projectmanagement

De Entopic projectmanager op locatie fungeerde als kwartiermaker. Zij legde de basis voor de migratie in lijn met het door Entopic ontwikkelde model ´aanpak contentmigratie.´ De projectmanager was het ´single point of contact´ voor de contentmigratie. Zij bewaakte de deadlines en scope, de contentstromen, het budget, de kwaliteit en de uren.

Herschrijven content

Met eigen online copywriters en in samenwerking met copywriters van Aegon hebben we alle content herschreven voor de nieuwe site. Hierbij hoorde ook een uitgebreid kwaliteitstraject, waaraan contenteigenaren en stafafdelingen als Legal hun bijdrage leverden.

Contentteam op locatie

Daarna voerde het migratieteam de content in. Dankzij hun kennis van het Drupal CMS en ervaringen met andere migraties konden ze de kinderziektes uit het systeem halen. Dit team van vier contentmanagers en een meewerkend voorman werd flexibel ingezet binnen de verschillende sprints. Het contentteam werkte nauw samen met de vaste contentmanagers van Aegon. Op deze manier is ook het beheer van de nieuwe site geborgd: het vaste online team kent nu ook alle ins en outs van het nieuwe CMS.

Hulp nodig bij je contentmigratie of contentmanagement?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk en Danny van Steijn. Zij adviseren je en kunnen een ervaren team samenstellen voor je project. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

Kan ik je helpen?

Karin Gorter
Consultant en projectmanager contentmigratie
karin@entopic.com
020 - 305 91 49