Nyenrode Business University

Optimale experience met de juiste content

Bij Nyenrode Business University moest de online ervaring van bezoekers nóg beter aansluiten op de positieve offline ervaring van hun studenten. Tekst speelde daar een belangrijke rol bij. Afgestemd op verschillende doelgroepen en in de ‘merktaal’ van Nyenrode.

Diensten Contentstrategie, brand voice-ontwikkeling, UX copy
Release 2018

Wat levert het Nyenrode op?

  • Een stevige basis voor alle toekomstige content
  • Afstemming tussen design, content en techniek
  • Heel veel nieuwe content in korte tijd
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Van strategie tot goede user experience

In de eerste fase gaven we advies over de contentstrategie van Nyenrode. Tijdens de bouw en het design van de nieuwe website sloten we wekelijks aan als contentpartner, zodat we content, design en techniek perfect op elkaar konden afstemmen. Hieruit kwamen bijvoorbeeld requirements voor techniek of design, die bijdragen aan een positieve user experience.

Een echt eigen brand voice

Voor we begonnen met het herschrijven van alle webteksten hebben we in een paar sessies gekeken naar het merk Nyenrode: wie is Nyenrode, waar staat het merk voor en hoe klinkt dat dan? Daaruit is een nieuwe brand voice ontstaan: de stem van Nyenrode, waar alle communicatie aan moet voldoen. Online en offline. Persona’s die matchen met de doelgroep van Nyenrode scherpen deze richtlijnen extra aan.

Klaar voor nieuwe content

Toen de basis op orde was, hebben we met een team van 4 copywriters alle content herschreven van Nyenrode.nl. In 3 maanden tijd. En dan hebben we het niet alleen over de Nederlandstalige pagina’s: ook de Engelstalige copy hebben we voor onze rekening genomen. Het resultaat? IJzersterke content met een eigen geluid én oog voor de doelgroep.

“Entopic heeft een cruciale rol gespeeld in de dynamiek van content, functioneel ontwerp en design. Nu staat er een online-ervaring die aansluit bij de wens van bezoekers en die klinkt zoals Nyenrode wil klinken.”
Rogier Peters, Senior Online Marketing Manager bij Nyenrode Business University