PARK NOW

Zo geparkeerd, zo herkenbaar

Een markt aanboren doe je niet zomaar. Je hebt een sterke claim, een gebruiksvriendelijke dienst en een herkenbare identiteit nodig. Parkeerapp PARK NOW onderging een volledige rebranding, waarna hun oude stem niet meer paste. Tijd voor een nieuwe brand voice die wij ontwikkelden in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Vlaams. Het resultaat? Een herkenbare identiteit in beeld en tekst, op al hun kanalen en uitingen.

Diensten Brand voice, UX writing en microcopy, projectmanagement, internationale content, herschrijven bestaande assets, ontwikkeling nieuwe uitingen
Release Doorlopend

Wat levert het PARK NOW op?

  • 1 herkenbare stem in 7 talen
  • Heldere schrijfrichtlijnen en 1 partner voor alle content
  • Schrijfwijzer voor alle talen
  • Netwerk vol anderstalige copywriters 
  • Altijd kwaliteit- en voortgangsbewaking
  • Doelgroepgerichte, duidelijke microcopy
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou doen?

Neem contact op

Eerst goed kijken

Zoals bij elk merktraject startten we bij PARK NOW met een inventarisatie van bestaande merkinformatie. Zoals de propositie, missie, merkbelofte en -waarden. Ook zochten we uit welke middelen PARK NOW al gebruikte. Dankzij al deze informatie en een heldere briefing kregen we meteen een duidelijk beeld van PARK NOWs persoonlijkheid. En van een passende stem: wij ontwikkelden een eerste versie van de brand voice met daarbij de persona’s die matchen met de gebruikers van de PARK NOW-app. Belangrijk voor nuances qua toon en inhoud.

Zorgvuldig inparkeren

Deze 1e versie van de brand voice presenteerden we aan PARK NOW in een interactieve workshop. We gaven uitleg, lieten praktijkvoorbeelden zien en gingen met het team in gesprek over belangrijke verfijningen. Zo’n dialoog is essentieel voor een goede brand voice: het krachtige van een unieke stem zit ‘m in kleine dingen. Bij PARK NOW zijn dat bijvoorbeeld korte, staccato zinnen. “Gelukt! Bestemming? Thuis.” Klinkt heel anders dan “Uw transactie is geslaagd.”

De feedback die we kregen verwerkten we in een praktische schrijfwijzer en dictionairy, een handig hulpmiddel voor iedereen die namens het merk praat. De krachtige, unieke verbale identiteit van PARK NOW was een feit. Schrijven maar!

Vol vertrouwen de wereld in

De brand voice was een goed vertrekpunt: met de nieuwe richtlijnen zet PARK NOW nu in elke taal krachtige webcopy, appcopy en marketinguitingen neer. Daar helpen wij ze graag bij: als contentpartner schrijven we de teksten, doen we een kwaliteits- en brand voice-check, én zorgen we voor content in andere talen. Alles voor een sterk merk en een soepele gebruikerservaring.