Odido

Contentpartner bij merklancering Odido

Sinds 5 september 2023 is Nederland een telecommerk rijker: Odido. T-Mobile en Tele2 gingen vanaf die dag om naar een nieuw merk. Entopic/iO was als contentpartner één van de trotse hoofdrolspelers bij deze merkoperatie. Vijf maanden lang werkten ruim 20 contentspecialisten in het geheim aan een nieuwe website en de migratie van alle content. Alle webpagina’s, handleidingen, sms’jes, simkaarten en nog veel meer gingen door de contentwasstraat. Hoe pakten we dit aan?

Diensten Contentmigratie in Storyblok, Copywriting, UX copywriting, Conversational copy, Projectmanagement, Trafficmanagement
Release 5 september 2023 en ongoing

Wat levert het Odido op?

  • Contentmigratie van 2 websites naar Odido.nl
  • 900+ webpagina’s herschreven en gebouwd
  • UX copy voor o.a. webshops, apps en TV UI
  • Alle offline en online contentitems herschreven in Odido brand voice
  • Projectmanagement, trafficmanagement en capaciteit
  • Werken vanaf een geheime locatie
Bekijk het resultaat

Over Odido

Het idee voor de merklancering van Odido ontstond 1,5 jaar geleden. T-Mobile werd in 2021 overgenomen door investeerders en was daarmee geen eigendom meer van het oorspronkelijke moederbedrijf Deutsche Telekom. Vanaf dat moment was er alle ruimte om het écht anders te doen. Het merk Odido was geboren. Odido laat graag zien dat technologie menselijker en makkelijker kan. Zo kan iedereen meedoen én er plezier aan beleven.

Gebundelde krachten op geheime locatie

Binnen dit project werkte Entopic/iO samen met verschillende bureaus op een geheime locatie, ingericht door de VIM Group, in de lead van deze merktransformatie. De merkpositionering en visual identity stond toen wij onze intrek namen in de geheime Brand Office waar we vijf maanden lang in het geheim werkten aan de rebranding van het nieuwe merk. Met 20+ contentspecialisten, copywriters, contentmanagers, eindredacteuren en projectleiding werkten we aan de uitrol van het merk in alle uitingen.

Het geheime karakter van dit project maakte het extra bijzonder. Je kon er met niemand buiten de Brand Office over praten en dat schept direct een band. De samenwerking met alle specialisten op één locatie leidde tot een geweldig eindproduct: een succesvolle livegang van Odido op alle touchpoints.

Van proces tot productie

De uitdaging en complexiteit van dit project zat niet in de inhoud, maar juist in de omvang en verstrengeling. De lijst aan contentitems was ontelbaar. Waar begin je, wat is écht MVP en hoeveel mensen heb je nodig? De eerste maand stond in het teken van de inrichting van proces en tooling. Hoe werk je samen met de andere bureaus, hoe zorg je voor juist documentenbeheer bij miljoenen documenten én een geheime merknaam? Toen dat eenmaal stond en de volledige inventarisatie over alle contentitems gedaan was, konden we van start. Een leger van contentspecialisten stond klaar, de brand voice was meer dan klaar om in de praktijk te brengen. En het CMS gereed om de contentmigratie te starten.

Content voor alle kanalen

In vijf maanden tijd is letterlijk elk contentitem door onze contentwasstraat gegaan. Denk aan copy voor de nieuwe website, sms’jes aan klanten, de webshops, videoscripts, EDM’s, de app, handleidingen en zelfs de user interface van het TV-menu. Ook HR-brieven, tekst op de modembox en simkaarten plus verpakking: letterlijk overal waar T-Mobile of Tele2 pakten we aan. We werkten zij aan zij met designbureaus en zagen onze copy tot leven komen in de verschillende contentitems en natuurlijk op de website. Dat was elke keer weer een feest.

Het was een rollercoaster waarin we dagelijks bijstuurden, prioriteiten scherp hielden en successen vierden. Het was te gek, het was overweldigend maar bovenal geweldig om een rol te mogen spelen bij toch wel dé merklancering van het jaar: Odido.

“In het bijzondere en vertrouwelijke Odido-project hebben we intensief met Entopic/iO samengewerkt. De copywriters hebben de tone of voice van Odido snel eigen gemaakt en beschikten over een kritisch oog en vlotte pen. Ik heb het team ervaren als zeer betrokken en flexibel. Daarnaast stuk voor stuk leuke mensen om mee te werken.”
René Bekker, Senior Brand Consultant VIM Group