Hogeschool Utrecht

1 nieuwe site, 1.000 verbeterde teksten

Bij een nieuwe site horen nieuwe teksten. Dus klopte Hogeschool Utrecht bij ons aan. Een half jaar lang verzamelden we de juiste informatie, schreven we de nieuwe content én zetten we die in het cms van de hogeschool.

Diensten Contentanalyse, UX copy, contentmigratie, workshops
Release 2018

Wat levert het Hogeschool Utrecht op?

  • 1000 teksten die passen bij hun merk en doelgroepen
  • De migratie van content door een professioneel team
  • Continuïteit dankzij schrijfworkshops voor het marcomteam
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Van persona naar echte pull

Bij Hogeschool Utrecht (de HU) gebruikten we 3 persona’s, elk voor een bepaalde studiekiezer. Op basis van deze persona’s zorgden we voor scherpe UX copy-richtlijnen en analyseerden we de bestaande teksten en contentstrategie van de HU. Opleidingsteksten voorzagen we van pakkende voorbeelden, laagdrempeligheid met B1 én scanbaarheid dankzij bullets, kopjes en stappenplannen. Dat leverde aantrekkelijke, overzichtelijke pagina’s op met aansprekende teksten.

Content verhuizen naar SiteCore

De Entopic-schrijvers werkten in GatherContent: een handige tool om voortgang bij te houden. Maar nu moest de content in het cms SiteCore worden gezet. Dat begon met een voorbeeldcasus: een contentmanager die één pagina inrichtte om een goede inschatting van tijd en uitdagingen te maken. Toen was het een kwestie van een duidelijke planning en taakverdeling opstellen met Google Sheets: deze gedeelde omgeving gaf iedereen overzicht en grip.

Neem de organisatie mee

Verder namen we de marcommedewerkers mee in de wereld van UX. Daarbij legden we de nadruk op de nieuwe schrijfrichtlijnen voor de HU. En trainden we ze om zelf UX-teksten te maken. Daarvoor organiseerden we workshops en een tegenlees- en redactieproces. Het resultaat? Dat iedereen de nieuwe schrijfstijl van de HU beheerst en uitvoert.

“Entopic gaf leuke, inspirerende workshops. We werden gedwongen om vanuit de doelgroep te denken. En kwamen zo snel tot veel creatievere teksten.”

Liseke van den Broek, Projectleider Marketing & Communicatie bij Hogeschool Utrecht.