The HEINEKEN Company

Leven in de brouwerij: 2 nieuwe sites

In 2 maanden hebben we voor Europa’s grootste bierproducent 2 nieuwe websites gelanceerd. Wat wilden ze bereiken met hun nieuwe websites? Meer dynamiek in de site, een fris design én een slim achterliggend CMS dat verschillende systemen met elkaar verbindt. En ja, vol trots kunnen we zeggen: het is gelukt!

Diensten contentmigratie, contentmanagement & projectmanagement
Release 2020 & doorlopend

Wat levert het The HEINEKEN Company op?

  • 2 moderne websites die voldoen aan de nieuwste richtlijnen
  • Vanuit 1 CMS alle andere systemen bedienen en dus minder afhankelijkheid van externe partijen
  • Een overzichtelijke en geordende back-end die makkelijk in gebruik is
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Meer beleving

Waar bij de oude website voornamelijk statische componenten beschikbaar waren, heeft The HEINEKEN Company bij het nieuwe CMS (Drupal) gekozen voor dynamische componenten. Aan ons de schone taak om deze in te zetten en de site zo meer beleving te geven. Door bestaande content in een dynamischere lay-out te gieten, is de website levendiger en heeft het een modernere uitstraling. Een belangrijke verandering daarbij: de site heeft nu een responsive design waardoor-ie geschikt is voor zowel desktop, tablet als mobiel.

Meer data

Drupal geeft ook meer inzichten in data van bezoekers. Zo kan geanalyseerd worden hoeveel bezoekers de website op welke datum heeft, waar deze bezoekers vandaan komen en welke pagina’s populair zijn. Zo kan er content op een data-gedreven manier gecreëerd worden. Alles in 1 systeem, wel zo makkelijk.

Contentmigratie naar een nieuw CMS

De tekstuele content was voor een deel al van het ene naar het andere CMS gemigreerd door een andere partij, wij hebben ons voornamelijk gericht op de vormgeving van de componenten in combinatie met beeldselectie; het visuele jasje dus. Daarnaast hebben we direct vanaf het begin gezorgd voor een consequente mappenstructuur en naamgeving van content en media aan de achterkant van het systeem. Zo zorg je ervoor dat alles eenvoudig vindbaar is en in principe iedereen aanpassingen kan doen aan de website, met of zonder CMS-ervaring. De vraag of je dat wilt is een tweede, maar het kán wel.

Minder afhankelijk van externen

The HEINEKEN Company werkte bij het oude CMS veel samen met verschillende tussenpartijen. Door de introductie van het nieuwe systeem is dat verleden tijd! The HEINEKEN Company is zelf volledig in de lead en heeft Entopic als vaste contentpartner.

Publicatie jaarcijfers

Tijdens het inrichten van de nieuwe website, hielden we de huidige website uiteraard ook up-to-date. Zo viel de publicatie van de jaarcijfers midden in het migratieproject. Door een heldere planning, projectmanagement en duidelijke doorlooptijden hebben we alles binnen de deadline opgeleverd. Wat ook helpt: we waren full-time op locatie aanwezig zodat je snel kunt schakelen en bijsturen. En nu? Continu publiceren en optimaliseren, maar dan in een fijner systeem. Win-win wat ons betreft.