Gemeente Amsterdam

Een beter intranet voor Amsterdamse collega's

In 2019 zocht Gemeente Amsterdam een eindredacteur intranet die 3 maanden het redactieteam kon aansturen. 3 maanden werd al gauw een halfjaar, en een halfjaar een jaar. En het bleef niet alleen bij contentproductie.

Diensten Eindredactie, projectmanagement, aansturen redactieteam, contentoptimalisatie.
Release 2019-2020

Wat levert het Gemeente Amsterdam op?

  • Efficiënte werkwijze en contentprocessen
  • Duidelijke richtlijnen en bruikbare templates
  • Kwalitatieve content en een sterker intranetteam
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou doen?

Neem contact op

Concrete verbeterplannen

“Vertel ons maar wat er beter kan en ga er mee aan de slag”, dat was onze opdracht vanuit het management van de Gemeente Amsterdam. Na 2 weken was al duidelijk dat er op 3 hoofdpunten flink verbeterd moest worden: efficiëntie van het team, samenwerking met communicatiecollega’s en de kwaliteit van de content op intranet. Na het bepalen en prioriteren van actiepunten was het tijd voor actie.

Projectenborden, richtlijnen en templates

Om het werk inzichtelijk te maken en beter prioriteiten te kunnen stellen, was er overzicht nodig. Zo startten we met een digitaal projectenbord, initieerden we weektaken en -planningen en verzamelden we werkinstructies vanuit de organisatie. De resultaten waren ernaar: het team werkte in korte tijd veel efficiënter!

Om de samenwerking met communicatiecollega’s te verbeteren en verwachtingen te kunnen managen, moesten er richtlijnen komen. Richtlijnen voor contentaanvragen, het communiceren van doorlooptijden, een duidelijke werkwijze voor de groepsmailbox en templates voor contentbriefings. Zo gezegd, zo gedaan.

“De eindredacteur van Entopic heeft een nieuwe structuur opgezet binnen ons intranetteam en een professionaliseringsslag gemaakt. Zowel als mens en professional was zij een aanwinst voor ons team.”
Robin Wijk, teamleider Communicatiebureau bij Gemeente Amsterdam

Kwalitatieve content op basis van de gebruiker

Na verbetering van de organisatie en de processen, was het tijd voor kwaliteit. Om kwaliteit te verbeteren, werd het redactieteam gecoacht op redigeren, het gebruik van analytics, content design en online adviseren. Daarnaast pakten we de bestaande content op het intranet aan. Het resultaat? Een kwalitatiever intranet voor de Amsterdamse ambtenaren.