Rabobank

Sectorcontent in een nieuw jasje

Jarenlang publiceerde de Rabobank hun economische sectorkennis voor ondernemers op verschillende platformen en websites. In 2020 kwam daar verandering in: één nieuw platform op Rabobank.nl waar kennis centraal staat, waar content bij elkaar komt en gedacht wordt vanuit de klant. Entopic hielp bij het herschrijven en migreren van de content naar dit nieuwe platform. Het resultaat? Relevante content op één plek, in duidelijke taal en goed vindbaar.

Diensten copywriting, contentmigratie, B1-schrijftraining, projectmanagement
Release 2020-2021

Wat levert het Rabobank op?

  • Herschreven teksten op B1-taalniveau
  • Relevante content bij elkaar op een nieuwe website
  • Nog betere positie als kennispartner voor hun klanten
Bekijk het resultaat

Kwalitatieve, relevante en vindbare content

Om de juiste content over te zetten naar het nieuwe platform is het belangrijk dat je vooraf bepaalde randvoorwaarden stelt en keuzes maakt. Welke pagina’s worden overgezet, in welke schrijfstijl gaan we dat doen en hoe zorgen we ervoor dat de pagina’s net zo goed vindbaar blijven zoals op de vorige omgeving? Samen met inhoudelijke sectorspecialisten van de Rabobank en op basis van data bepaalden we welke pagina’s over gingen. Onze copywriters herschreven deze teksten naar B1-taalniveau en verwerkten daarin belangrijke SEO-inzichten. Na een inhoudelijke check vanuit de Rabobank bouwden onze contentmanagers de nieuwe updates in het cms Tridion en zochten daarbij geschikt beeld.

Contentsjablonen en schrijftrainingen

Voorafgaand aan de migratie zijn twee type contentsjablonen opgezet. In het ene format is ruimte voor zogeheten snackable content waarbij je als lezer echt de kern van een artikel te pakken krijgt. Het tweede format is meer een long read en biedt ruimte voor meer verdiepende informatie. Deze twee sjablonen hielpen de copywriters om een keuze te maken over de hoeveelheid tekst. De uitdaging bij deze contentmigratie was dat nieuwe publicaties ook gewoon gepland stonden. Deze wilden we uiteraard ook via het nieuwe contentsjabloon publiceren. Om de inhoudelijke sectorspecialisten hier goed bij te begeleiden, gaven we een aantal trainingen. Tijdens deze trainingen leerden we sectorspecialisten alles over B1-schrijven, letten op SEO en hoe ze het nieuwe sjabloon gebruiken. Het resultaat? Oude en nieuwe content in hetzelfde jasje.

De Rabobank en Entopic als één team

In ruim een half jaar is er ontzettend veel gebeurd. Zo zijn er honderden pagina’s herschreven en omgezet naar de nieuwe omgeving. Er zijn technische mankementen aan de nieuwe omgeving ontdekt, en gelukkig ook weer opgelost. En niet te vergeten is er veel overleg geweest, zijn er spoedjes opgelost en is er gelachen. Om tijdens het project focus te houden op de juiste prioriteiten, gebruikten we een projectmanagementtool. En publiceerden we de content in batches. Dit werkt fijn om de dagelijkse voortgang te zien en de data in de gaten te houden. Wat dit project zo leuk maakte? We spraken onze opdrachtgevers bijna dagelijks en omdat alles bespreekbaar was, hing er een prettige sfeer. Ze voelden als échte collega’s!

"Met Entopic kun je erop vertrouwen dat er gedaan wordt wat is afgesproken. En gaat het onverhoopt anders? Dan wordt er gewerkt aan een constructieve oplossing."
Henriette Emmelot, Lead Marketeer bij Rabobank

Voor onder andere de migratie van Rabobank Cijfers en Trends naar rabobank.nl/kennis verliep de samenwerking ook volgens de lead marketing van Rabobank Henriëtte Emmelot naar alle tevredenheid. “Op experts van Entopic kun je bouwen! Naast de expertise op het gebied van content, denken ze proactief mee, opereren zelfstandig en werken keuzes in goed overleg uit. Wat ons betreft een samenwerking met toekomstperspectief.”