Hockey.nl

Nieuwe kanalen, rijke content, meer bekijks

Voor de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) vernieuwden we hockey.nl. Samen met DIJ Digital, EY VODW digital en Ramdath Mos. Maar daar stopten we niet: onze redactie voorziet hockey.nl nog steeds dagelijks van rijke (video-) content. Op alle kanalen.

Diensten Contentstrategie, contentcreatie, redactie, kanaalonderhoud
Release Doorlopend

Wat levert het hockey.nl op?

  • Rijke content: tekst, fotografie en video
  • Continu creatie dankzij een vaste redactie
  • Groeiende bezoekersaantallen en veel volgers
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Push op online

Na een pitchtraject selecteerde de KNHB Entopic als contentpartner voor het vernieuwingstraject. Dat traject begon in 2014 met de ontwikkeling van een nieuw concept. Waar hockey.nl eerst offline en online zichtbaar was, zijn de pijlen nu compleet op digitaal gericht. Ons op het lijf geschreven! Hoe hebben we het aangepakt? Eerst ontwikkelde Entopic het concept en de contentstrategie. Vanuit een content-first filosofie is de site vervolgens in 11 (!) weken ontwikkeld en in 2015 live gegaan.

“Entopic denkt met ons mee en ontzorgt ons wat betreft ons community platform hockey.nl. Met mooie resultaten: goede content, hoger engagement, meer bezoek en een groeiend aantal volgers op de social media kanalen.”
Clarinda Sinnige, manager communicatie bij KNHB

Vaste redactie, dynamische content

Maar daar bleef het niet bij. Omdat de KNHB Entopic vroeg als echte contentpartner, hebben we een nieuwe, toegewijde redactieorganisatie neergezet. Sindsdien houden redacteuren, sportverslaggevers, camjo’s, online marketeers en social media-specialisten zich 24/7 bezig met het maken en meten van mooie content in binnen- en buitenland. Onder het toeziend oog van een hoofdredactie die kwaliteit en richting bewaakt.

Dat betekent elke dag nieuwe content op de website én alle social media-kanalen van hockey.nl. Inmiddels heeft de site 750.000 pageviews per maand, 5.000.000 pageviews via de app, en bereiken we elke maand in totaal 250.000 unieke bezoekers. Ook de social-kanalen trekken genoeg bezoekers: 60.000 hockeyfans volgen hockey.nl op Instagram en YouTube heeft 25.000 abonnees.

Maar als contentpartner van de KNHB houdt ons werk daar niet op. De fans van Oranje voorzien we van mooie content via de OranjeHockey-kanalen. En voor de partners van de KNHB produceren we relevante branded content. Bijvoorbeeld voor adidas, Volvo, Auping, Rabobank, Deloitte en ONVZ.

Voor echte hockeyfans

Kortom: we produceren alle content waar de KNHB behoefte aan heeft. En hockey.nl is nu de plek waar iedere hockeyfan dagelijks nieuwe artikelen leest en meepraat over de sport die hem lief is. Een moderne, responsive website met drukbezochte social media-kanalen en een veelgebruikte app. Gevuld met aansprekende content die tekst, fotografie en video optimaal combineert.

Voorlopig gaan we daar gewoon mee door: in 2019 heeft de KNHB onze succesvolle samenwerking verlengd tot 2023.