BMW

De route naar content die converteert

Sinds 2015 werkt Entopic samen met BMW. We kennen het merk allemaal als de Duitse onderneming die auto’s en motorfietsen produceert. Het hoofdkantoor mag dan wel in München zitten, maar BMW Group Nederland zit in Rijswijk. Wij dus ook.

Diensten Contentmanagement, webcopy, projectmanagement, contentmigratie
Release Doorlopend

Wat levert het BMW op?

  • Doorlopend nieuwe en actuele content online
  • Extra kwaliteit- en voortgangsbewaking
  • Continu advies voor verbetering
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Focus met de juiste structuur

De online afdeling van BMW heeft veel ideeën om de content te optimaliseren. Om daadwerkelijk met die ideeën aan de slag te gaan, heeft de afdeling voor een nieuwe structuur gekozen: contentmanagers van Entopic nemen een groot deel van de uitvoerende taken op zich, zodat de specialisten van BMW zich kunnen focussen op optimalisatie.

Nauw samenwerken

Ons team adviseert bij het plaatsen van de content. Hoe komt deze het beste tot zijn recht binnen de technische mogelijkheden van het cms? Dat doen we in nauwe samenwerking met de contenteigenaren van BMW. Onze contentmanagers werken daarbij zowel vanuit ons kantoor in Amsterdam, als op locatie bij BMW in Rijswijk. Mooi, want zo leren we het cms en de brand voice van BMW steeds beter kennen. Zodat we een inhoudelijke sparringpartner zijn voor de contenteigenaren.

Dedicated migratieteam

Voor een groot migratietraject naar het vernieuwde cms van BMW zetten we een toegewijd migratieteam in. Een van onze projectmanagers voerde samen met 3 contentmanagers het traject uit. Binnen deadline én budget. In dit complexe traject werkten we nauw samen met het hoofdkantoor van BMW in Duitsland, ICT en de interne contenteigenaren. Als je efficiënt werkt, kun je veel bereiken.

“Met Entopic aan onze zijde hebben we de juiste extra slagkracht om het merk BMW op een premium manier uit te dragen. Entopic is onmisbaar om alle content die BMW.nl rijk is te publiceren en verder te optimaliseren.”
Jorne Goosen, Manager Online Marketing bij BMW Group Nederland