Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

10 Excel-hacks voor contentmanagers

Excel. You love it or you hate it, and some love to hate it. Excel kan heel handig zijn, als je weet hoe het te gebruiken. Hieronder vind je 10 handige trucs om met dit spreadsheetprogramma je leven als contentmanager te veraangenamen.

Sleutel onder de motorkap van je WordPress-blog

Heb jij een eigen blog of website? Grote kans dat je hiervoor WordPress als cms gebruikt. Wist je dat je meer mogelijkheden hebt dan je zou denken om je blog visueel aan te passen? Je kunt je site namelijk niet alleen uiterlijk aanpassen via het dashboard (admin) maar ook door te gaan sleutelen onder de motorkap. Hoe? Door je CSS (Cascading Style Sheets) aan te passen. Entopic redacteur Fleur Reuser legt kort uit hoe dat in de basis werkt.

6 handige Chrome DevTools-functies voor contentmanagers

Als contentmanager ben ik veel bezig met ‘technische aspecten’ van een website. Denk aan het toevoegen van een afbeelding in het juiste formaat of aanpassingen maken in html. De Developer Tool in Google Chrome is voor mij daarom onmisbaar. Klinkt ingewikkeld? Welnee, sommige functies zijn heel eenvoudig. In dit artikel bespreek ik de functies die ik het meest gebruik en waarmee ik efficiënter werk.

Zonder extra spaties heeft je SEO-tekst een streepje voor!

Samenstellingen die aan elkaar horen los van elkaar schrijven. Het is een van de symptomen van de ‘Engelse ziekte’. Nu geef ik toe, de regels voor samenstellingen zijn soms best complex. Maar waar ik me vooral aan stoor, is bewust onjuist spatiegebruik in SEO-teksten.

Online content vertalen: hoe doe je dat?

Het Nederlands is een mooie taal, maar op wereldschaal is ons fraaie taaltje niet bepaald belangrijk te noemen. Met zo’n 23 miljoen Nederlandstaligen leggen we het toch behoorlijk af tegen het Chinees (1 miljard sprekers) en het Engels (350 miljoen). Wil je met jouw site een breed publiek aanspreken, dan is het zaak om je content te (laten) vertalen. Echter: dat is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan. Je leest hier waarom dat zo is.

11 redenen waarom je moet beginnen met bloggen

Bloggen – we kennen het allemaal wel (zo niet, hier lees je er alles over). Het fenomeen ontstond nog voor de grote social media hype die Facebook en Twitter ontketende. De blog was een van de pijlers van het web 2.0 idee. Interactie met je doelgroep, onderling kennis uitdelen, ‘de macht ligt bij de gebruiker en niet meer bij de zender’ en meer van dat soort fantastische klinkende frasen.

Wat is wat in contentstrategieland – part II

En voilà, de tweede batch met moeilijke termen uit de wond’re wereld van contentstrategie staat bij dezen online.

Congres Facebook Marketing 2016: wat kun je verwachten?

Op donderdag 9 juni 2016 vindt de vierde editie van Congres Facebook Marketing plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Een event met meer dan 20 sprekers, masterclasses, presentaties en workshops over commerce, service en branding met Facebook. Nog meer dan vorig jaar is er – naast vanzelfsprekend Facebook – veel aandacht voor de zakelijke mogelijkheden van WhatsApp en Instagram. Keynotes zijn er dit jaar van trendwatcher Sander Duivestein, over de toekomst van social media, mediapsycholoog Mischa Coster geeft voorbeelden en tips over hoe je non-verbaal gedrag effectief kunt inzetten in een digitale wereld en ex-head of marketing van Red Bull, Huib van Bockel, deelt zijn kennis over social branding.

Alles wat je wilde weten over bloggen maar niet durfde te vragen

Onlangs konden een collega en ik het niet eens worden over het fenomeen blog. Het hete hangijzer van deze discussie had te maken met doel van een blog. Wat zou je ermee moeten willen bereiken? Moet een blog altijd aanzetten tot een een (online) conversatie of dialoog? Of heeft het slechts tot doel de wereld te verblijden met nog meer informatie of jouw persoonlijke mening? Goede reden om het fenomeen blog eens onder de loep te nemen.

4 handige top apps voor de webredacteur die meer wil doen met z’n smartphone

Dat je met je mobiel meer kunt dan alleen bellen hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen. Voor de gemiddelde smartphone zijn miljoenen applicaties beschikbaar. Apps als WhatsApp en Instagram maken voor mij de verloren uurtjes in de trein een stuk aangenamer. Maar als ik dan tóch al die tijd met m’n snufferd naar dat kleine beeldscherm zit te staren, kan ik er beter voor zorgen dat ik die tijd nuttig besteed. Naast al die vermakelijke apps zijn er namelijk ook enkele ontwikkeld die ontzettend handig zijn voor jou als webredacteur. Hieronder bespreek ik 4 toppers die ik zelf regelmatig gebruik.

5 moeilijke contentstrategiebegrippen makkelijk uitgelegd

Tien jaar geleden repte niemand erover, maar nu heeft elke zichzelf respecterende organisatie er een: een contentstrategie. Maar wat is dat eigenlijk? En wat is nou het verschil met contentmarketing? Wat betekenen al die andere fancy contentbuzzwords van die zwartbebrilde online goeroes? Voor iedereen die de antwoorden wil weten op bovenstaande vragen, maar tot op heden niet gedurfd heeft zijn vinger op te steken, hebben wij een eerste, uit vijf termen bestaande ‘what’s what in contentstrategie’ gemaakt. Wordt – bij doorslaand succes – vervolgd.

Microcopy boring? Nee!

Microcopy. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. We gebruiken deze term voor hele korte begeleidende tekstjes op websites en in apps, zoals foutmeldingen. Boring? Nee! Microcopy springt misschien niet direct in het oog, maar is oh zo belangrijk om bezoekers te helpen bij hun taak. En, mits goed toegepast, kan het zelfs bijdragen aan je merkpersoonlijkheid. Ik zal dit toelichten aan de hand van enkele voorbeelden van KLM.

1 7 8 9 10 11