Congres Facebook Marketing 2016: wat kun je verwachten?

Op donderdag 9 juni 2016 vindt de vierde editie van Congres Facebook Marketing plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Een event met meer dan 20 sprekers, masterclasses, presentaties en workshops over commerce, service en branding met Facebook. Nog meer dan vorig jaar is er – naast vanzelfsprekend Facebook – veel aandacht voor de zakelijke mogelijkheden van WhatsApp en Instagram. Keynotes zijn er dit jaar van trendwatcher Sander Duivestein, over de toekomst van social media, mediapsycholoog Mischa Coster geeft voorbeelden en tips over hoe je non-verbaal gedrag effectief kunt inzetten in een digitale wereld en ex-head of marketing van Red Bull, Huib van Bockel, deelt zijn kennis over social branding.

De breakout sessies gaan o.a. over Facebook advertising, Instagram marketing, de zakelijke mogelijkheden van Facebook messenger en chat apps, de kansen die Virtual Reality biedt en effectieve webcare via Facebook en Whatsapp (en zelfs Snapchat). Topmerken als ABN AMRO, Qmusic en Catawiki presenteren ook. Congres Facebook Marketing is een absolute aanrader voor iedereen die serieus, zakelijk succes wil behalen met Facebook, WhatsApp en Instagram.

Impressie vorige editie

De voorgaande drie edities trokken ieder meer dan 400 bezoekers en werden zeer hoog gewaardeerd. Onderstaande video geeft een impressie van de editie in 2015.

Wat kun je dit jaar verwachten als bezoeker?

Commerce: hoe genereer je sales en leads met Facebook?

Verschillende sprekers vertellen hoe je meer rendement (sales en leads) kunt behalen met Facebook advertising. Zo verzorgt Sybren Smith een sessie over adverteren op Facebook en Instagram voor beginners en later op de dag een masterclass samen met de Facebook advertising expert Jon Loomer (hij is digitaal aanwezig op het congres).  Er is ook een case van Catawiki. Zij vertellen hoe ze Facebook advertising succesvol inzetten om Europa’s snelst groeiende online veilinghuis te worden. En Milan van den Horn vertelt wat de de KPI’s zijn waar je vandaag de dag als marketeer naar moet kijken, als je professioneel adverteert op Facebook en Instagram.

Branding: tips & tricks over Facebook en Instagram content

Facebook en Instagram inzetten voor branding krijgt ruim aandacht in het programma. Zo vertellen psychologe Denise de Reus en Pieter Voogt hoe je je doelgroep digitaal kunt verleiden. Qmusic vertelt het geheim van hun social succes en waarom zij WhatsApp juist bewust links laten liggen. Ook influencer marketing komt aan bod. Merken staan in de rij om samen te werken met deze social influencers. Maar hoe zet je deze vorm van marketing effectief in als je geen enorme budgetten tot je beschikking hebt? Dat vertellen Tanja Keevel en Femmie Geradts in hun sessie. Contentstrateeg Isaac Diepenhorst vertelt alles over goede Facebook-video’s en Instagram-specialist Kirsten Jassies vertelt hoe je dit visuele medium succesvol in kunt zetten.  Elja Daae praat je in haar break out bij over de ins en outs van Snapchat, de verschillen met Facebook en vooral: de kansen.

Service: webcare op Facebook, WhatsApp en Snapchat

Consumenten verwachten tegenwoordig dat bedrijven op Facebook, maar ook steeds vaker op WhatsApp, aanwezig zijn en goede service en webcare bieden. Hoe ABN AMRO dit succesvol aanpakt, en nu ook webcare via SnapChat en Facebook Messenger verleent, laat Jeroen van de Ven zien. De Noorse Alexander Grimstad reist af naar Nederland om je aan de hand van zijn ervaringen te laten zien hoe customer service, social advertising en ROI hand in hand gaan.

Naast de pijlers commerce, branding en service is er ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Zo gaan meerdere sessies over de kansen van Snapchat, Robert Overweg gaat in op zakelijke mogelijkheden van Virtual Reality en professor dr. Eric Postma, hoogleraar Artificial Intelligence aan de Tilburg University, verzorgt een sessie over de nabije toekomst van kunstmatige intelligentie.

Meld je nu aan

Voor iedereen die serieus, zakelijk succes wil behalen met Facebook, Instagram en WhatsApp is het Congres Facebook Marketing een absolute aanrader. Bekijk het hele programma op CongresFB.nl en meld je vandaag nog aan. Er zijn nog minder dan 100 kaarten beschikbaar.

Links

Website Congres Facebook Marketing 2016
Impressie Congres Facebook Marketing 2015

Gepubliceerd: 05-2016