Blogs

Of het nu webcopy, CMS-werk, chatbotteksten of merkstrategieën zijn: wij houden van content. We omarmen nieuwe trends en gaan uitdagingen niet uit de weg. In onze blogs lees je wat je echt moet weten over deze onderwerpen. Van must-knows tot situaties uit de praktijk.

Hoe slimme microcopy bezoekers niet in het luchtledige laat verdwijnen

Van het online verkopen van vliegtickets tot vergunningen digitaal laten aanvragen, ze hebben één ding gemeen: conversie. Het proces kan uit...

Manage je energie, niet je tijd

Pons Jan Vermeer, spreker en coach op het vlak van topsport en presteren, was te gast bij Entopic in Amsterdam. Hij trakteerde een grote groep freelancers op veel interessante en ook confronterende feiten over hoe wij onbewust met onze energie omgaan (niet zo best). Al die e-mails, vergaderingen, social media, het continu schakelen van de ene taak naar de andere, weinig pauze, geen beweging, geen frisse lucht….. Wie denkt dat je zo het beste uit jezelf haalt? In plaats van ons denkvermogen optimaal te gebruiken, putten we onszelf uit, waardoor we steeds minder presteren.

Waarom creatieve contentspecialisten cruciaal zijn voor je contentmarketingstrategie

Steeds meer organisaties omarmen contentmarketing. Maar waar moet die content die je vermarkt eigenlijk aan voldoen? En waarmee staat of valt de uitvoering van je strategie?

Goede teksten schrijven? Structuur is alles

In onze blogs hebben we het vaak over ‘zenden’: bedrijven die hun verhaal uitstorten over het publiek, zonder erbij stil te staan wat dat publiek eigenlijk wil of nodig heeft. Daardoor is er op de inhoud vaak veel af te dingen. Maar zenden kan ook leiden tot een vormprobleem: grote lappen tekst op een pagina, zonder duidelijke rode draad. Met deze tips voorkom je dat. En vertel je een pakkend, logisch verhaal.

In 3 stappen van persona naar doelgroepgerichte communicatie

Bij ons staat de klant centraal! Welke organisatie roept dat tegenwoordig niet? Klanten wanen zich echter maar zelden koning. Als je je doelgroep persoonlijker wil aanspreken, moet je weten wat er bij ze leeft. Persona’s kunnen daar een handig hulpmiddel bij zijn.

Zo maak je geweldige UX copy

Great user experience needs great content. Daar hoef ik niemand meer van te overtuigen. Maar wanneer is copy zo geweldig, dat het echt bijdraagt aan een positieve, waardevolle gebruikerservaring? En hoe pak je dat aan? Spoiler: het gaat allemaal om verhalen.

7 tips van onze recruiter voor jouw LinkedIn-profiel

Is jouw LinkedIn-profiel helemaal keurig ingevuld en up-to-date? Super! Maar delen recruiters die mening? Want wat vinden recruiters nou eigenlijk écht belangrijk? Ik vroeg mijn collega Danny van Steijn om advies. Als één van de Detachering Consultants bij Entopic ziet Danny namelijk wekelijks tientallen LinkedIn-profielen voorbij komen. Hij weet dus als geen ander waar recruiters op letten en wat er absoluut niet mag ontbreken aan een profiel op LinkedIn.

Waarom een slimme webredacteur een ‘brand voice’ gebruikt

Oorverdovende stilte, toen ik laatst aan een groep webredacteuren vroeg wie mij kon vertellen wat de definitie van tone-of-voice is. Niet zo gek, want in mijn inleiding had ik net gesteld dat de term tone-of-voice te pas en te onpas gebruikt wordt. Het idee leeft vaak dat je een tone-of-voice aanpast aan de doelgroep, de boodschap of het communicatiemiddel. Dat klopt volgens mij maar ten dele. Ik leg hier uit waarom, en waarom je beter brand voice kunt zeggen.

Vul dit (superlange!) formulier in

Nee, ik wil niet! Dat is waarschijnlijk je eerste reactie als je bovenstaande titel leest. Formulieren zijn vaak de pagina’s op een website die gebruikers de meeste frustratie bezorgen. En dat is dodelijk voor de conversie van je website. Met goede microcopy help je gebruikers om het formulier in te vullen, zodat ze jouw website met een goed gevoel verlaten.

Breid je kennis uit en leer gratis online coderen

Toen ik me op 13-jarige leeftijd voor het eerst ging interesseren in het maken van websites, bouwde ik mijn eerste websites in HTML. Met de vele WYSIWYG (What You See is What You Get) interfaces is het tegenwoordig niet meer nodig om HTML of CSS te leren wanneer je een website begint.

Als opdrachtgever een schrijver briefen? Zó doe je dat!

Wat zet je als opdrachtgever in een briefing voor een schrijfopdracht? Welke randvoorwaarden of minimale vereisten moet dat briefingsdocument bevatten? En hoe zorg je dat een schrijver of redacteur met dat document goed uit de voeten kan? We zetten het voor je op een rijtje. Je kunt ook het gratis briefingsjabloon downloaden.

Goede microcopy gaat over samenwerking

Met goede microcopy neem je onzekerheden bij de gebruiker weg. Maar hoe duidelijk, geruststellend of spitsvondig je copy ook is, alleen daarmee kom je er niet. Jouw teksten zijn altijd onderdeel van een groter geheel en maken een gebruiksvriendelijk ontwerp compleet. Daarom in deze blog: hoe zorgt jouw copy samen met design voor de beste User Experience (UX)?

1 4 5 6 7 8 9