Training Webredactie I

De basistraining Webredactie I is voor iedereen die zich bezighoudt met online communicatie, zoals webredacteuren, communicatiespecialisten en content managers. Je leert aantrekkelijke, vindbare en effectieve teksten schrijven voor internet en intranet.

Je gaat aan de slag in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Daardoor is er volop gelegenheid om in te gaan op jouw individuele situatie.

Training Webredactie I - inhoud

 • Doelen en doelgroepen
 • Structureren van webteksten
 • Redigeren van webteksten
 • Omgekeerde piramide
 • De 4 schrijfstijlen
 • Pakkende woorden en zinnen
 • Zoekmachinevriendelijk schrijven

Werkwijze

Je werkt in het populaire open source content management systeem (CMS) WordPress. Wij zorgen voor de laptops en een internetverbinding.

Training Webredactie I
Cursusduur: 1 dag
Kosten: € 395,- (excl. 21% btw, lunch inbegrepen)
Data: Op aanvraag.
Locatie: Entopic, Amsterdam / Incompany*


* Incompany betekent dat Entopic de workshop geheel op locatie bij je organisatie verzorgt. Je dient dan wel te beschikken over een cursusruimte of vergaderkamer met een white board of projectiescherm. Een beamer is optioneel.

zie ook: Training Webredactie II [>]

Docenten

Je docent is dagelijks actief als webredacteur, online copywriter of contentmanager voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Praktische informatie

De trainingstijden zijn van 9:30 tot 16:30 uur. We verzorgen deze opleiding desgewenst ook incompany bij je eigen organisatie.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je de inschrijving willen annuleren, dan kan dat tot 2 weken (14 dagen) vóór aanvang. Bij voorkeur per post of e-mail. In dat geval berekenen we geen kosten door.

Meer trainingen
 • Workshop scoren met B1 teksten

  Workshop Scoren met B1-teksten

  In deze workshop krijg je inzicht in taalniveau B1. De trainer geeft adviezen, voorbeelden en oefeningen. Ook komen de tien regels voor een tekst op B1-niveau uitgebreid aan bod

  meer informatie [>]
 • Workshop Contentstrategie

  Contentstrategie is voor alles een hele praktische discipline met als centrale vraag: hoe maken, plaatsen en onderhouden we nuttige, bruikbare content? Janneke Belt maakt je wegwijs, zodat je na afloop zelfstandig ...

  meer informatie [>]