Chatbots: flow design & conversational copy

Wil jouw organisatie ook een eigen chatbot? Bijvoorbeeld om het callcenter te ontlasten, klanten online snel iets te laten regelen óf om innovativiteit uit te stralen? In deze training leer je hoe je van je chatbot een succes maakt. Een stevige basis om aan de slag te gaan met je chatbot.

8 uur (1 dag of twee dagdelen) | 5 tot 10 personen

Na deze workshop weet je:

  • welke chatbotsoorten er zijn
  • hoe je de flow van een conversatie ontwerpt
  • hoe je alle mogelijke routes en scenario´s in kaart brengt
  • hoe tot een menselijke digitale conversatie te komen
  • waar chatbotcopy aan moet voldoen
  • hoe je komt tot de persoonlijkheid van jouw bot
Neem contact met ons op

Waarom flow design en conversational copy?

De ervaring van gebruikers krijgt steeds meer aandacht. Als organisatie moet je steeds meer bij die gebruiker stilstaan om zijn aandacht te vangen. En vast te houden. In gesprek gaan is een logisch gevolg. En daar is een chatbot voor: een digitale assistent die elke dag, 24 uur lang, klaarstaat voor je klanten. Maar… een chatbot of voice assistant moet een menselijk en effectief gesprek kunnen voeren met je gebruikers. Want alleen zo is het je ideale visitekaartje. Hoe? Flow design en conversational copy zijn daar onmisbaar voor.

Dit ga je doen

In de training maak je kennis met flow design. Allemaal afgestemd op de chatbot die jij wilt gaan opzetten. Welke klantvragen hebben prioriteit, wat is de snelste weg van vraag naar antwoord, wat zijn andere mogelijke routes en scenario’s? Verder leer je te ontdekken wat de vraag achter de vraag van je gebruikers is en hoe je de gebruiker in een gesprek de juiste kant op stuurt. En dat alles natuurlijk in de tone of voice van je organisatie. Ook staan we stil bij de persoonlijkheid van je bot. Wat zijn de kenmerken van je bot en wat betekent dat voor de manier waarop je bot antwoordt? Na het zien van voorbeelden en doen van oefeningen, weet je het.

Trainingsdata

De eerstvolgende trainingsdag in 2020 is op:

  • Vrijdag 7 februari

De training vindt bij ons op kantoor plaats. Heb je interesse in de training of wil je meer informatie? Mail geertina@entopic.com. De training kan ook op maat worden gegeven, bijvoorbeeld ook incompany bij je eigen organisatie.

“We konden in twee maanden de eerste versie van onze chatbot met succesvolle content live zetten, mede door de training. Een aanrader!”

Chatbotteam MN