Chatbots: flow design & conversational copy

Wil jouw organisatie ook een eigen chatbot? Om het callcenter te ontlasten, klanten snel online te helpen óf om innovatief over te komen? Of ben je copywriter (/redacteur) en wil je meer weten over deze nieuwe, steeds vaker gebruikte vaardigheid?

In deze training leer je hoe je snel en gemakkelijk (web)teksten verandert in korte actieve communicatiemodellen, of conversatieflows. Je gaat naar huis met een stevige basis om aan de slag te gaan met chatbots en voice.

8 uur (1 dag of twee dagdelen) | 5 tot 10 personen

Na deze workshop weet je:

  • alles over chatbots, UX botiquette en de schrijfregels voor chatbots
  • hoe je een goede use case, persoonlijkheid en tone of voice maakt
  • waar chatbotcopy aan moet voldoen voor een goed gesprek
  • hoe je alle mogelijke routes en scenario’s in kaart brengt
  • wat je moet doen als een gesprek stuk loopt
  • hoe je een menselijke digitale conversatieflow schrijft.
Neem contact met ons op

Waarom flow design en conversational copy?

Klanten zijn gewend geraakt aan het gemak van alle chatkanalen waardoor ze steeds sneller contact zoeken met bedrijven. Ook buiten kantooruren. Daarom worden chatbots steeds vaker ingezet. Die staan namelijk 24/7 klaar voor je klanten. Maar een chatbot of voice assistent moet een menselijk en effectief gesprek kunnen voeren met je gebruikers. Want alleen zo zijn ze je ideale visitekaartje. Flow design en conversational copy zijn daarom onmisbare vaardigheden.

Dit ga je doen

In de training maak je kennis met flow design. Allemaal afgestemd op de chatbot die jij wilt opzetten. Nog niet gestart met een chatbot? Geen nood, dan bedenken we samen een toffe case en werken die uit. We kijken naar verschillende dingen. Welke klantvragen hebben prioriteit? Wat is de snelste weg van vraag naar antwoord? En wat zijn andere mogelijke routes en scenario’s? Verder leer je te ontdekken wat de vraag áchter de vraag is en hoe je de gebruiker de juiste kant op stuurt. En dat alles natuurlijk in de tone of voice van je organisatie. Ook staan we stil bij de persoonlijkheid van je chatbot. Wat zijn de kenmerken van je bot en wat betekent dat voor de manier waarop hij of zij antwoordt? Aan het eind van de dag ga je naar huis met een schat aan kennis én een Conversation Design-certificaat.

Trainingsdata

Zodra er meer bekend is over een trainingsdatum, laten we dit weten. Houd deze pagina in de gaten voor de eerstvolgende trainingsdag.

De training vindt bij ons op kantoor in Amsterdam plaats en duurt de hele dag. Natuurlijk zorgen we voor iets lekkers voor de lunch. Heb je interesse in de training of wil je meer informatie? Mail info@entopic.com. We geven de training ook op maat, bijvoorbeeld incompany bij je eigen organisatie.

“We konden in twee maanden de eerste versie van onze chatbot met succesvolle content live zetten, mede door de training. Een aanrader!”
Chatbotteam MN