Doelgroepgericht schrijven met UX copy

Het succes van je digitale kanalen wordt bepaald door een positieve gebruikerservaring. Deze 'user experience' (UX) wordt mede bepaald door de tekst, ook wel UX copy genoemd. Hoe vertel jij jouw bezoekers precies wat ze willen weten? En hoe speel je in op wensen, behoeftes en emoties van je gebruikers? Deze workshop leert je er alles over.

3 uur | 5 tot 10 personen

Na deze workshop weet je:

  • hoe een klantreis werkt en welke rol tekst erin speelt
  • hoe aandacht voor UX jouw online omgeving beter maakt
  • hoe je UX copy zelf schrijft
  • hoe gebruikers zich online gedragen en hoe jij opvalt
  • hoe belangrijk de samenwerking tussen tekst en beeld is in de UX
Neem contact met ons op

Waarom UX copy?

Je hoort het vaak: stel je klant voorop. Toch zijn veel organisaties met name gericht op het vertellen van hun eigen verhaal. En vergeten daarbij de behoeften, wensen en angsten van hun doelgroep. Zonde, want als je je focust op de user experience (UX), dan is de kans veel groter dat je je potentiële klanten overtuigt.

Dit ga je doen

Tijdens de workshop leer je stilstaan bij de behoeftes van je gebruikers, tijdens elke stap van de klantreis. Of het nou gaat om microcopy, een longread of de conversational copy, na de workshop weet je hoe je schrijft voor je gebruikers. Je leert andere keuzes te maken in wat je vertelt en hoe je dat vertelt. Deze klantgerichte instelling heeft ook invloed op de focus van je teksten, de volgorde van alle informatie én de plek waar je teksten plaatst. Kortom: na deze workshop verandert jouw kijk op webteksten volledig. En sta jij dichter bij je klant.

“In korte tijd hebben we veel geleerd. En onze UX copy zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Erg leuk en leerzaam, een aanrader!”
Niek Dijkhuis, KPN
“De checklist die we bij de workshop kregen, gebruik ik nog steeds voor alles waar copy aan te pas komt. Enorm nuttig.”
Niek Puit, Hogeschool Utrecht
“We kregen voortdurend relevante voorbeelden van hoe het ook kan. En korte, verhelderende opdrachten. Ik heb echt anders naar teksten leren kijken.”
Maarten Hermans, a.s.r.