Webredactie II: voor gevorderden

Hoe bepaal je de koers van een website? Hoe structureer je informatie tot een logisch geheel? Welke usability-regels bepalen de effectiviteit van websites? Hoe maak je teksten vindbaar? En wat zijn taalniveaus? Al deze vragen komen aan bod in deze workshop.

8 uur | 4 tot 8 personen

Na deze workshop:

  • weet je hoe je een website het beste opbouwt
  • ben je je bewust van UX en usability
  • ken je de basisregels van vindbaarheid en SEO
  • weet je wat te doen met persona’s 
  • schrijf je toegankelijke webteksten 
Neem contact met ons op

Eerst een basistraining volgen?

Bekijk Webredactie I

Waarom deze training?

Het vak van de webredacteur is voortdurend in ontwikkeling. Net als het web zelf. Met de workshop Webredactie II breng je jouw kennis weer helemaal up-to-date. Tijdens een inspirerende dag leer je hoe je als webredacteur echt het verschil kunt maken. Door aansprekende praktijkvoorbeelden en methodes krijg je als deelnemer inzicht in de mogelijkheden, expertises en specialisaties die het vak van webredacteur vandaag te bieden heeft. En dat geeft jouw carrière een boost, net als de organisatie waarvoor je werkt.

Dit ga je doen

Tijdens de training staan we allereerst stil bij de theorie die vandaag de dag belangrijk is. Hierbij is uiteraard altijd voldoende aandacht voor praktijkvoorbeelden die je zelf wilt inbrengen. Zo zorgen we ervoor dat je er écht iets aan hebt. Na de theorie kijken we naar de ideale structuur van een website, leer je alles over gebruiksvriendelijkheid en responsiveness en staan we stil bij persona’s. Hoe kun je door het definiëren van persona’s je site makkelijker indelen en komen tot de juiste UX? Het is een interactieve workshop waarbij we uitgebreid oefenen met het schrijven van toegankelijke webteksten. Weet jij bijvoorbeeld hoe het zit met taalniveaus en begrijpelijkheid? Vindbaarheid nemen we natuurlijk ook mee: wat kunnen SEO en SEA je opleveren? Jij weet het na de workshop Webredactie II.