Scoren met B1-teksten

Steeds meer organisaties zijn bezig met helder schrijven. Het liefst op taalniveau B1, omdat het klantvriendelijk is en omdat 95% van de bevolking dit taalniveau begrijpt. Door op taalniveau B1 te schrijven, bereik je een veel breder publiek. Dus ook mensen die bijna nooit lezen. En dat wil je, toch?

3 uur | 5 tot 10 personen

Na deze workshop weet je:

  • de 10 regels voor een B1-tekst
  • hoe je je tekst optimaal opbouwt en indeelt
  • welke opmaak je tekst begrijpelijker maken
  • hoe je vanuit de gebruiker dingen opschrijft
  • actief, begrijpelijk en creatief te schrijven
Neem contact met ons op

Waarom taalniveau B1?

De verschillende taalniveaus zijn ontwikkeld door de Raad van Europa. A1 is het laagste niveau, C2 het hoogste. B1 zit dus ergens in het midden. Iemand met taalniveau B1 begrijpt teksten op de niveaus A1, A2 en B1. Teksten op taalniveau B2 kan hij met moeite lezen en van C1 en C2 begrijpt hij niets. B1 schrijven dus! Toch schrijven veel  overheidsorganisaties en bedrijven nog geen B1, maar op het complexe taalniveau C1. Een niveau dat zo’n 60% van de bevolking niet goed begrijpt. Als mensen je niet begrijpen, haken ze af. En dat is nooit goed voor je klanttevredenheid en conversie. En zonde van je communicatiebudget. Met B1 bereik je wel je doelen.

Dit ga je doen

In deze workshop krijg je inzicht in taalniveau B1. Wat is wel B1 en wat niet? Hoe herken je het en vooral, hoe leer je zelf schrijven in B1. Tijdens de workshop krijg je veel relevante voorbeelden uit de praktijk en ga je zelf aan de slag met oefeningen. Ook komen de 10 regels voor een B1-tekst uitgebreid aan bod en staan we stil bij creatief en beeldend schrijven. Na afloop schrijf jij met gemak je eigen copy op taalniveau B1 en weet je hoe je jouw gebruikers overtuigt met begrijpelijke teksten.