Contentstrategie

Met een contentstrategie leg je vast welke content je gaat maken. Afgestemd op de waarden en ambities van je organisatie. En hoewel strategie vaak abstract klinkt, is het dat juist niet. Het is de sterke basis, waarmee jij de komende tijd aan de slag kan.

Wat krijg je van ons?

  • Een bondige, praktische richtingaanwijzer voor al je content
  • Plannen voor doelgroepen, kanaalkeuze, meten en meer
  • Concepten die jouw content verdiepen en verbreden
Neem contact met ons op

Zoek je een contentmanager voor langere tijd?

Bekijk de mogelijkheden

Waar begin je?

Veel organisaties vinden het lastig om deze vraag te beantwoorden. Maar wij helpen je er graag bij. Eerst verzamelen we de input die nodig hebben voor de contentstrategie. Bijvoorbeeld door de effecten van je bestaande content te analyseren. Daarna bepalen we samen wat het resultaat zou moeten zijn. Via workshops en interviews met betrokkenen. Best practices, marktonderzoek en meetgegevens (bijvoorbeeld Google Analytics) spelen een belangrijke rol.

Van contentstrategie naar contentmarketing

Het strategiedocument dat we daarna opleveren, is een concrete gids waarmee je middelen kunt gaan maken. Zoals productteksten, een bedrijfsvideo of een campagnesite. Maar het is ook het raamwerk voor je contentmarketing. Je krijgt namelijk:

  1. Een redactioneel format met richtlijnen voor contentcreatie.
  2. Een contentmatrix, die aangeeft wie de contenteigenaren zijn en welke contentsoorten en kanalen zij beheren.
  3. Een concept voor een contentkalender, waarmee je de creatie en publicatie van content makkelijk kunt plannen.

Als je wilt, helpen we je ook met de uitvoering. We kunnen bijvoorbeeld medewerkers trainen. Of helpen met contentcreatie en contentmanagement.

Gericht maken

Een contentstrategie is ook een instrument is om te bekijken of de content voldoet aan je ambities. Het management beoordeelt content vaak op basis van kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Met een contentstrategie stel je meetbare en realistische doelstellingen op voor bezoekersaantallen, likes, shares en conversie. Dat geeft sturing.