WoningNet: content review en advies voor Studentenwoningweb

Dit voorjaar stelde WoningNet zichzelf de vraag: “Is onze content op Studentenwoningweb nog wel goed genoeg?” Om daarachter te komen, vroegen ze ons om een contentscan en om advies. Dus gingen wij aan de slag.

"
“Entopic heeft ons laten zien hoe je je bestaande content met praktische stappen kunt verbeteren. Zonder dat daar een al te grote investering voor nodig is. En ze hebben een uitgebreider advies geleverd dan was afgesproken. Underpromise, overdeliver. Daar houden we van.”
"
Jan Willem Koers, Marketing- en Communicatiemanager bij WoningNet

Een frisse blik

Voor WoningNet namen we de 25 pagina’s, 37 FAQ’s en begrippenlijsten van Studentenwoningweb onder de loep. Net als de Engelstalige versies ervan. Natuurlijk letten we daarbij op de webteksten. Hoe is de brand voice? Is die er? Zijn de Engelse vertalingen goed? En is de copy UX, scanbaar en prettig te lezen op een smartphone? Is de informatie logisch gestructureerd?

Maar daar hield onze scan niet op: naast tekst letten we ook op de customer journey. Zo bekeken we of de navigatie logisch was en transparant. Dat wil zeggen: we onderzochten of alle content toegankelijk was via de navigatie. En of die toegankelijkheid duidelijk gecommuniceerd werd aan de gebruikers: woningzoekende studenten.

Go social

Ook namen we de social media-kanalen onder de loep en bekeken we of Facebook en Twitter anders klonken dan de website. Was er een verschil in merkidentiteit? En pasten de gekozen kanalen wel bij de doelgroep? Daarnaast deden we een voorzet voor interessante formats die Studentenwoningweb zou kunnen overwegen voor op hun social-kanalen.

Een belangrijk speerpunt daarbij was user-generated content. Studentenwoningweb heeft een gigantische achterban vol studenten die input kunnen geven over wat ze graag willen zien, lezen of horen. Of ze kunnen dat zelfs zelf maken. Daarnaast is de input van deze studenten ook van groot belang voor aanpassingen aan webteksten en FAQ’s: deze woningzoekende studenten moeten de site nuttig vinden en zo snel mogelijk een kamer kunnen vinden.

Aan de slag

Op basis van onze bevindingen formuleerden wij ons advies voor Studentenwoningweb. Dat advies richtte zich op concrete verbeteradviezen voor bepaalde stukken tekst, branding en kanaalkeuze, maar ook op zaken als sitestructuur en design. Kortom: een solide basis voor verbeterstappen bij WoningNet.

Hulp nodig met jouw webteksten, branding of UX copy?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk of Danny van Steijn. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier. Dan kijken wij hoe we jou het beste kunnen helpen.