Training Webredactie II

Hoe bepaal je de koers van een website? Hoe structureer je informatie tot een logische geheel? Welke usabilityregels bepalen de effectiviteit van websites? Hoe maak je teksten vindbaar? En wat zijn taalniveaus? Deze training geeft antwoorden op deze en andere vragen.

Het vak van de webredacteur is net als het web voortdurend in ontwikkeling. Met de training Webredactie II breng je jouw kennis weer helemaal up-to-date. De Training Webredactie II van Entopic sluit goed aan op Training Webredactie I. In een inspirerende dag leer je de extra’s die je als webredacteur goed van pas komen. Door aansprekende praktijkvoorbeelden en methodes krijg je als deelnemer inzicht in de mogelijkheden, expertises en specialisaties die het vak van webredacteur vandaag de dag te bieden heeft.

Training Webredactie II - inhoud

 • Structuur en opbouw van websites
 • Gebruiksvriendelijkheid (usability)
 • Werken met persona’s
 • Vindbaarheid: zoekmachine optimalisatie
 • Toegankelijkheid: taalniveaus
 • Tools en tips voor de webredacteur

Werkwijze

Training Webredactie II is klassikaal opgezet. Theorie wordt vanuit de praktijk van de webredacteur en in een kleine groep behandeld. Daarbij is ruimschoots aandacht voor persoonlijke vragen en/of praktijkcases.

Training Webredactie II
Cursusduur: 1 dag
Kosten: € 495,- (excl. 21% btw, lunch inbegrepen)
Datum: Op aanvraag.
Locatie Entopic, Amsterdam / Incompany*


* Incompany betekent dat Entopic de workshop geheel op locatie bij je organisatie verzorgt. Je dient dan wel te beschikken over een cursusruimte of vergaderkamer met een white board of projectiescherm. Een beamer is optioneel.

aanmelden Training Webredactie II [>] zie ook: Training Webredactie I [>]

Docenten

Je docent is dagelijks actief als webredacteur, online copywriter of contentmanager voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Praktische informatie

De trainingstijden zijn van 9:30 tot 16:30 uur. We verzorgen deze opleiding desgewenst ook incompany bij je eigen organisatie.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je de inschrijving willen annuleren, dan kan dat tot 2 weken (14 dagen) vóór aanvang. Bij voorkeur per post of e-mail. In dat geval berekenen we geen kosten door.

Meer trainingen
 • Training Webredactie I

  Deze training is voor iedereen die de basisbeginselen beheerst en op zoek is naar verdieping en uitbreiding van zijn vakkennis over webredactie

  meer informatie [>]
 • Workshop scoren met B1 teksten

  Workshop Scoren met B1-teksten

  In deze workshop krijg je inzicht in taalniveau B1. De trainer geeft adviezen, voorbeelden en oefeningen. Ook komen de tien regels voor een tekst op B1-niveau uitgebreid aan bod

  meer informatie [>]