Contentstrategie

Met een contentstrategie leg je vast welke content de ambities van je organisatie helpt verwezenlijken. Entopic begeleidt je bij het opstellen van de contentstrategie én bij de praktische toepassing.

De term ‘strategie’ impliceert een zeker abstractieniveau. Toch is een goede contentstrategie vooral een bondige en praktische richtingaanwijzer. Iedereen die zich binnen je organisatie met content bezighoudt, moet er direct mee aan de slag kunnen. Een contentstrategie geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe helpt content bij het realiseren van onze doelstellingen?
  • Voor wie maken we content?
  • Welke contentsoorten en kanalen zetten we in?
  • Hoe plannen we de creatie en publicatie?
  • Welke resources spreken we aan?
  • Hoe meten we de effecten?

Onze aanpak

Veel organisaties vinden het lastig om deze vragen zelf te beantwoorden. Wij helpen daarbij. Dat doen we eerst door de input te verzamelen die nodig is voor het formuleren van de contentstrategie. Met een contentaudit analyseren we wat de effecten zijn van de huidige content. Daarna bepalen we samen wat het resultaat zou moeten zijn. Dat doen we via workshops en interviews met betrokkenen. Daarbij betrekken we ook best practices, marktonderzoek en meetgegevens (bijvoorbeeld Google Analytics). Onze aanpak is methodisch en gebaseerd op een door ons ontwikkeld contentstrategiemodel.

Opleverdocumenten contentstrategie

Het strategiedocument dat we opleveren, bewijst zijn waarde zodra dat je het vertaalt naar middelen. Denk bijvoorbeeld aan productteksten, een bedrijfsvideo of een campagnesite. Zie de contentstrategie ook als een raamwerk voor je contentmarketing. Aanvullend leveren we de bijbehorende praktische tools mee. Die maken concreet hoe je content creëert en deelt met je doelgroepen:

  • Een redactioneel format met richtlijnen voor de creatie van content.
  • Een contentmatrix, die aangeeft wie de contenteigenaren zijn en welke contentsoorten en kanalen zij beheren.
  • Een concept voor een contentkalender, waarmee je eenvoudig de creatie en publicatie van content kunt plannen.

We helpen je desgewenst bij de uitvoering van de contentstrategie. We kunnen bijvoorbeeld medewerkers voorzien van een training op maat. Of we ondersteunen je organisatie bij de contentcreatie en het contentmanagement.

IJkpunt voor contentactiviteiten

Bedenk dat een contentstrategie ook een instrument is om te evalueren of content voldoet aan je ambities. Het management zal content graag beoordelen op basis van kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Dat kan, door meetbare en realistische doelstellingen te formuleren voor bijvoorbeeld aantallen bezoekers, likes, shares en conversie. Leg contentactiviteiten periodiek langs de lat van de contentstrategie en stuur waar nodig bij.

Hulp nodig bij je contentstrategie?

Leg je case vrijblijvend voor aan Janneke Belt. Zij heeft al vele opdrachtgevers met succes geadviseerd en helpt je graag verder. Bel
020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

 

Janneke Belt | Entopic

Kan ik je helpen?

Janneke Belt
Senior consultant
janneke@entopic.com
0203059149

( OPDRACHTGEVERS )arrow

alle opdrachtgevers [>]