Publicaties

We doen onderzoek en schrijven over onderwerpen die ons inspireren en relevant zijn voor ons vakgebied. Voorbeelden daarvan zijn de jaarlijkse Gids Content Management Systemen en de Webredactie Monitor. In onze reeks ‘Scoren met’ vind je praktische boekjes over onderwerpen op het gebied van online communicatie en marketing.

 • Geen enkele organisatie ontkomt er aan: het vernieuwen van de website. Elke contentmigratie is weer anders. Deze whitepaper schetst een eerste beeld wat er zoal bij een contentmigratie komt kijken, hoe het in grote lijnen aangepakt wordt, aangevuld met een aantal tips & tricks uit de praktijk.

  Je kunt de PDF gratis downloaden

  meer informatie [>]
 • Dienstverlening wordt steeds digitaler. Het aantal online contentfuncties dat daar invulling aan geeft, is de laatste jaren spectaculair gegroeid. Van contentstrateeg tot content- marketeer, van ux-copywriter tot socialmediaredacteur, het zijn relatief nieuwe specialisaties met elk een specifieke functiebeschrijving.

  Je kunt de PDF gratis downloaden

  meer informatie [>]
 • In de Intranet Monitor presenteert Entopic de resultaten van het onderzoek naar het gebruik, de waardering en de toekomstplannen rond intranet binnen Nederlandse organisaties.

  Je kunt de PDF gratis downloaden

  meer informatie [>]
 • In de vierde editie van de Webredactie Monitor presenteert Entopic de resultaten van een uitgebreid onderzoek onder ruim 400 webredacteuren, tekstschrijvers en online communicatiespecialisten.

  Je kunt de PDF gratis downloaden.

  meer informatie [>]
 • Deze geheel vernieuwde editie geeft een actueel overzicht van de standaard content management systemen in Nederland. De werking en eigenschappen komen aan bod, evenals de implementatie en de consequenties voor de organisatie.

  € 24,95

  meer informatie [>]
 • In deze populaire publicatie leer je stapsgewijs hoe je Facebook effectief inzet voor marketing en communicatie. We bespreken we alle belangrijke mogelijkheden van content marketing en advertising in Facebook.

  € 14,95

  Lees meer en bestel [>]
 • In tien jaar tijd is het beroep van online marketeer uitgegroeid tot een veelzijdige functie. Maar wat zijn nu precies de werkzaamheden van een online marketeer? Hoeveel verdient hij? Wat voor opleiding heeft hij?

  € 14,95 incl. btw en verzendkosten (België: + € 6,- verzendkosten)

  meer informatie [>]
 • Leer stap voor stap alles wat je moet weten over Google Analytics. Aan de hand van overzichtelijke schermvoorbeelden zet je in een snel tempo Google Analytics op voor je website, leer je wat je kunt meten en hoe je rapportages maakt.

  € 14,95

  meer informatie [>]