Online content onderwijs

Aan online content is meestal geen gebrek in onderwijsorganisaties. Maar draagt je content ook echt bij aan jullie doelen? Wat wil je ermee bereiken? Het is belangrijk om je online content regelmatig te analyseren en te verbeteren, zodat je altijd het beste uit je content haalt. Benieuwd hoe? Wij helpen je graag.

Start bij een goede contentanalyse

Veel onderwijsorganisaties hebben een website met duizenden pagina’s. Bovendien zijn er vaak honderden medewerkers die toegang hebben tot het CMS en dus content kunnen toevoegen. Hoe houd je dan nog het overzicht? Het helpt om per contenttype het doel te bepalen (informeren en/of converteren) en ervoor te zorgen dat al je content geschreven is in dezelfde brand voice. Om te bepalen waar verbeteringen mogelijk zijn, neem je ze eerst onder de loep: een contentanalyse geeft je een goed plan van aanpak. Van daaruit ga je content optimaliseren om zo beter gevonden te worden, je bezoekers beter te informeren en je conversie te verhogen. Een flinke klus, maar meer dan de moeite waard.

Onze optimalisatie-aanpak

Kun je wel wat handjes gebruiken bij een contentanalyse? Wij doen dat dagelijks voor bedrijven. Hoe? Allereerst brengen we in kaart hoeveel webpagina’s er zijn en analyseren we per pagina waar de verbeteringen zitten. Past de content bij het doel dat je hebt? En spreek je de doelgroep aan? Hoe zit het met de vindbaarheid en je customer journey? Om de content op jullie website te optimaliseren, is het belangrijk om er een uitgebreide analyse op los te laten. Dan ga je echt goed aan de slag.

Stappenplan contentmigratie

Uitbesteden

Waarom Entopic?


1. Snelheid: contentanalyses zijn een tijdrovend klusje voor je team, maar door ons zo gepiept. We doen het tenslotte dagelijks.

2. Kennis: we kennen elk CMS, dus geen inwerktijd nodig. Plug and play!

3. Positief: Houd je team enthousiast door hen niet deze tijdrovende klus te laten doen.4. Besparen: door de tijdswinst, bespaar je altijd op de capaciteitskosten.

5. Kwaliteit: we hebben de juiste kennis in huis om deze optimalisatie goed uit te voeren.

6. Schone start: de contentschoonmaak is vaak het begin van een nieuwe start en versnelling van je team.

Deze onderwijsinstellingen kozen al voor Entopic:


Nyenrode Business University
Nyenrode had behoefte aan een nieuwe brand voice. Voor we begonnen met het herschrijven van alle webteksten hebben we in een paar sessies gekeken naar het merk Nyenrode: wie is Nyenrode, waar staat het merk voor en hoe klinkt dat dan? Daaruit is hun nieuwe stem ontstaan, waar alle communicatie aan moet voldoen. Vervolgens is alle content van de website herschreven. In 3 maanden tijd hebben 4 copywriters van Entopic alle Nederlands- en Engelstalige copy herschreven.

Hogeschool Utrecht
Voor de HU hebben we 2.000 teksten herschreven die beter passen bij hun merk en doelgroepen. Het resultaat? Een goed werkbaar CMS, gevuld met nieuwe content. Om ervoor te zorgen dat teksten ook in de toekomst voldoen aan de nieuwe merkrichtlijnen, hebben we een aantal workshops gegeven.

“Entopic gaf leuke, inspirerende workshops. We werden gedwongen om vanuit de doelgroep te denken. En kwamen zo snel tot veel creatievere teksten.”
Liseke van den Broek, Projectleider Marketing & Communicatie bij Hogeschool Utrecht.

Behoefte om te sparren?

Kunnen wij jou en jouw organisatie helpen met het optimaliseren van jullie content? We gaan graag met je aan tafel om eens vrijblijvend te sparren. Hierbij kunnen wij binnen 48 uur kosteloos een projectbegroting maken.