Online content banken en financiële dienstverleners

Bij banken en financiële dienstverleners is vaak geen gebrek aan content. Maar draagt je content ook echt bij aan jullie doelen? Wat wil je ermee bereiken? Het is belangrijk om je bestaande content regelmatig te analyseren en te verbeteren, zodat je altijd het beste uit je content haalt. Met resultaat voor je bezoekers, klanten en je Google-zoekresultaten, om zomaar wat te noemen. Benieuwd hoe? Wij helpen je graag.

Start bij een goede contentanalyse

Veel organisaties in de financiële sector hebben een website met duizenden pagina’s. Bovendien zijn er vaak honderden medewerkers die toegang hebben tot het CMS en dus content kunnen toevoegen en publiceren. Hoe houd je dan nog het overzicht? Het helpt om per contenttype het doel te bepalen (informeren en/of converteren) en ervoor te zorgen dat al je content geschreven is in dezelfde brand voice. Om te bepalen waar verbeteringen mogelijk zijn, neem je de situatie eerst onder de loep: een contentanalyse geeft input voor een goed plan van aanpak. Van daaruit ga je content optimaliseren om zo beter gevonden te worden, je bezoekers beter te informeren en je conversie te verhogen. Een flinke klus, maar meer dan de moeite waard.

Onze optimalisatie-aanpak

Kun je wel wat handjes gebruiken bij een contentanalyse? Wij doen dat dagelijks voor bedrijven. Hoe? Allereerst brengen we in kaart hoeveel webpagina’s er zijn en analyseren we per pagina waar de verbeteringen zitten. Past de content bij het doel dat je hebt? En spreek je de doelgroep aan? Hoe zit het met de vindbaarheid en je customer journey? Om de content op jullie website te optimaliseren, is het belangrijk om er een uitgebreide analyse op los te laten. Dan ga je echt goed aan de slag.

Stappenplan contentmigratie

Uitbesteden

Waarom Entopic?


1. Snelheid: contentanalyses zijn een tijdrovend klusje voor je team, maar door ons zo gepiept. We doen het tenslotte dagelijks.

2. Kennis: we kennen elk CMS, dus geen inwerktijd nodig. Plug and play!

3. Positief: Houd je team enthousiast door hen niet deze tijdrovende klus te laten doen.4. Besparen: door de tijdswinst, bespaar je altijd op de capaciteitskosten.

5. Kwaliteit: we hebben de juiste kennis in huis om deze optimalisatie goed uit te voeren.

6. Schone start: de contentschoonmaak is vaak het begin van een nieuwe start en versnelling van je team.

Deze organisaties kozen al voor Entopic:


Vivat
Entopic ondersteunt Vivat met een flexibele redactie. Zo zorgen wij voor dagelijkse optimalisaties van product- en service-informatie. En geven we daarnaast advies over het verbeteren van content. Uiteraard blijft het niet alleen bij advies, maar zorgen we ook dat een plan tot uitvoering komt.

ABN AMRO
Hypotheken, wat weet je er eigenlijk van? Entopic heeft ABN AMRO geholpen met duidelijke, begrijpelijke en informatieve beschrijvingen van hun producten en diensten. We herschreven productinformatie zowel in het Nederlands als andere talen.

Behoefte om te sparren?

Heb je het idee dat je content wel een poetsbeurt kan gebruiken, maar heb je er eigenlijk weinig tijd voor? We denken graag mee over de nodige stappen. Als je wilt, heb je binnen 48 uur een plan van aanpak in je mailbox. Vrijblijvend natuurlijk.