Jouw content digitaal toegankelijk

Je wilt graag content maken die voor iedere gebruiker toegankelijk is. Maar hoe maak je een pdf digitaal toegankelijk voor bijvoorbeeld een visueel beperkte gebruiker? Waar let je op als je een formulier maakt? En hoe zit het met afbeeldingen? Je leest alles in onze whitepaper.

Een goed, toegankelijk begin

In onze whitepaper leggen we samen met kennispartner Swink duidelijk uit hoe je van begin af aan je content goed ontwikkelt. Naast pdf-bestanden, formulieren en afbeeldingen leer je ook hoe je tekst, tabellen en video’s toegankelijk maakt. Als contentmanager is het belangrijk dat je een CMS op de juiste manier gebruikt. Zo begrijpt voorleessoftware bijvoorbeeld ook wat je bedoelt. En als contentspecialist is taalniveau B1 een goede richtlijn als je teksten schrijft. En door de juiste koppen te gebruiken, zorg je voor een duidelijke structuur.

Een handboek voor elke dag

Onze whitepaper helpt je met je dagelijkse werkzaamheden. Het is namelijk een praktische vertaalslag van de eisen die worden gesteld in de WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines).

Kun je na het lezen van deze whitepaper wel wat hulp gebruiken bij het digitaal toegankelijk maken van je content? Neem contact met ons op, want we denken graag met je mee!