Intranetmigratie

De laatste horde in veel intranetprojecten is het migreren van content naar het nieuwe platform. Een fikse klus, waarbij onze migratiespecialisten je organisatie kunnen ontlasten. Zo gaat het dagelijkse werk door terwijl wij zorgen voor een snelle en efficiënte migratie naar het nieuwe intranet.

Ons advies: hoe eerder je start, des te groter is de kans dat je de intranetmigratie binnen tijd en budget afrondt. Onze migratiespecialisten kunnen in een vroeg stadium een indicatie geven van de aard en omvang van de werkzaamheden. Daaruit blijkt wat de impact van de intranetmigratie is voor je planning en de inzet van interne en externe capaciteit.

Ervaring met migratietrajecten

Opdrachtgevers binnen de overheid, zorg, retail en financiële dienstverlening doen regelmatig een beroep op onze migratiespecialisten. Complexe intranetmigraties waarbij vele duizenden webpagina’s verplaatst worden zijn daarbij geen uitzondering. Je vindt bij ons specialisten die ervaring hebben met alle bekende en minder bekende content management systemen (CMS’en), waaronder Adobe, BloomReachDrupal, EPiServerJoomla, KenticoSharePoint, Sitecore, Smartsite, Tridion, Typo3, Umbraco en WordPress.

Aanpak intranetmigratie

Migratiespecialisten werken nauw samen met de contenteigenaren binnen je organisatie. Samen inventariseren we welke bestaande artikelen, afbeeldingen, video’s en downloads een plek krijgen binnen het nieuwe intranet. En of het nodig is om content te redigeren of aan te vullen. Met korte doorlooptijden minimaliseren we de noodzaak tot dubbel contentonderhoud op je huidige én nieuwe intranet. Voor een succesvolle intranetmigratie adviseren we het volgende stappenplan:

  • Prioriteren van werkzaamheden en oplevermomenten in een intranetmigratieplan
  • Nauwkeurige inventarisatie en ‘mapping’ van alle content
  • Projectcoördinatie met contentplanning en voortgangsrapportages
  • Ontwikkelen van een nieuw contentformat
  • Herschrijven en verbeteren van huidige content
  • Contentinvoer en publicatie in het nieuwe CMS
  • Eindredactie op content en check op lay-out
  • Training van medewerkers en/of opleveren van gebruikershandleiding
  • Adviseren over content governance

Hulp nodig bij je intranetmigratie?

Leg je case vrijblijvend voor aan Janneke Belt. Zij adviseert je over de beste aanpak voor jouw intranetmigratie. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier. Je kan natuurlijk ook eerst onze whitepaper Contentmigratie (pdf) downloaden.

Janneke Belt | Entopic

Kan ik je helpen?

Janneke Belt
Senior consultant
janneke@entopic.com
0203059149