In 5 stappen bij Entopic

Onze sollicitatieprocedure van begin tot eind. Zo weet je waar je aan toe bent. Ben je enthousiast over een van onze vacatures? Hieronder hebben we uitgeschreven wat je kan verwachten als je bij ons hebt gesolliciteerd.

Stap 1. Het eerste contact

Jij vindt ons of wij vinden jou. Hoe dan ook is de kans groot dat je eerste contact met ons verloopt via onze recruiter. In een eerste digitale kennismaking luisteren wij maar al te graag naar jouw ambities binnen het contentvak, wat jij zoekt in een werkgever en of werken bij Entopic past binnen jouw loopbaan en wensen. Ook vragen we alvast jouw referenties op.

Stap 2. Meer over jou en Entopic

Is er een klik en sluiten jouw wensen aan op wat wij te bieden hebben? Dan ga je kennismaken met één van onze recruitment consultants in een uitgebreid gesprek. Zij weten namelijk precies wat voor soort opdrachten er bij ons binnenkomen. En terwijl jij uitlegt wat je graag zou willen, maken zij in gedachten alvast potentiële matches met mooie inhoudelijke opdrachten en interessante online klanten.

Stap 3. Een contentmanager of contentspecialist

Als full-service contentbureau maken wij intern onderscheid tussen contentmanagers en contentspecialisten. Solliciteer je als contentmanager? Dan ligt jouw focus op het werken met verschillende CMS’en. Na je gesprek met één van onze recruiters ga je in gesprek met onze operations director en één van onze teamcoaches.

Solliciteer je als contentspecialist? Dan ligt jouw focus op het schrijven van onder andere B1-teksten, conversational copy, storytelling, UX-copy en SEO. We sturen je dan ook een schrijftest om te kijken wat je niveau is. Hiervoor krijg je 4 werkdagen de tijd en we zorgen dat deze anoniem wordt nagekeken door één van onze senior contentspecialisten. Is je schrijftest een succes? Dan volgt een tweede gesprek, dit keer met onze content & strategy director en een teamcoach. Dit gesprek gaat over hoe wij elkaar kunnen versterken en hoe we dat gaan doen.

Tegelijkertijd zal onze HR-manager alvast een referentiecheck uitvoeren. Dat doet ze bij de referentie(s) die jij eerder hebt aangedragen. Dit is ook het moment om de arbeidsvoorwaarden te bespreken.

Stap 4. Talenten Motivatie Analyse (TMA)

Je hebt nu een aantal leuke kennismakingen gehad, en misschien zelfs een schrijftest gedaan. Om je nóg beter te leren kunnen, vragen wij je een TMA te maken. Deze analyse duurt zo’n 45 tot 60 minuten en is bedoeld om je persoonlijke drijfveren en talenten in kaart te brengen. Het gaat uit van positieve psychologie. Deze analyse kun je rustig thuis doen. De resultaten bespreek je vervolgens met onze gespecialiseerde recruiter.

Stap 5. Welkom aan boord!

Als er een klik is, je alle stappen hierboven succesvol hebt doorlopen en we het eens zijn over de arbeidsovereenkomst, heten we je van harte welkom als nieuwe collega bij Entopic.