Gathercontent

Sta je samen met je team op het punt nieuwe online content te produceren of je website te vernieuwen? En zoek je een tool die dit makkelijk maakt en alle informatie handig structureert? Dan is GatherContent wat voor jou.

Inzichtelijk eigenaarschap

Met de online tool GatherContent kunnen teamleden in een workflow samenwerken om online content te maken, te verbeteren en te beheren. Het gebruik is simpel: je richt GatherContent in zodat de invulvelden overeenkomen met jouw pagina’s. Vervolgens richt je je productie- en redactieproces in en iedereen kan er meteen mee aan de slag.

Als output van dit proces kan het systeem de content migreren naar een contentmanagementsysteem (CMS) naar keuze. Niet verrassend dus dat GatherContent vaak wordt ingezet bij contentmigraties waarbij veel contenteigenaren betrokken zijn. Een complex aantal stappen rondom controle en goedkeuring wordt opeens veel inzichtelijker en makkelijker.

Bewaak je voortgang

In GatherContent staat dus niet alleen de content centraal, maar vooral ook de geplande contentwerkzaamheden van elke betrokken redacteur of contentmanager. Naast de zelf in te richten workflow die de gang van zaken weergeeft, is er altijd duidelijkheid over de taakverdeling binnen een team. Je wijst makkelijk iemand toe aan een project en notificaties houden je op de hoogte van wijzigingen en ontwikkelingen. Zo weet je altijd wat er nog moet gebeuren, wie waar verantwoordelijk voor is en of je je deadline gaat halen.

Altijd een match

Tegelijkertijd bewaakt GatherContent de hiërarchie en structuur van deze content voor de uiteindelijke output. Wil je bijvoorbeeld content vernieuwen of maken voor een nieuwe site? Dan zorg je er gewoon voor dat de templates in GatherContent matchen met de designs die al klaarliggen. Zo kun je op elk gewenst moment starten met je contentproductie en hoeven de contentmakers niet te wachten op een bouwer of op een CMS dat nog niet klaarstaat.

Ook het onderscheid tussen hoofd- en subpagina’s breng je tijdens het productieproces gemakkelijk aan: simpelweg een kwestie van de ene content onder de andere schuiven in het GatherContent-overzicht. Intuïtiever kan niet.

Wat zijn alle mogelijkheden van GatherContent?

  • Analyse
  • Inrichting templates
  • Opzet workflow
  • Productie en/of vernieuwing van content
  • Migratie naar GatherContent
  • Migratie van GatherContent naar een nieuw CMS

Voor jou aan de slag

Entopic heeft veel ervaring met het inrichten en gebruiken van GatherContent. Zowel bij nieuwe online projecten als bij contentmigraties. Wij kunnen je helpen bij het klaarzetten van je GatherContent-templates, het maken van je content of de koppeling van GatherContent aan het CMS dat jij straks gaat gebruiken.

Ga je liever zelf aan de slag? We bieden ook workshops of consultancy-sessies aan rondom het gebruik van GatherContent.