Copy voor chatbots

De meeste chatbots zijn nu nog geen zelflerende robots. Maar systemen die je zelf vult met antwoorden. Die antwoorden moeten dus wel geschreven worden. Dat heet conversational copy. En wij maken zulke teksten.

Wat krijg je van ons?

  • Natuurlijke teksten die aanvoelen als een echt gesprek
  • Chatbotteksten die passen bij jouw branding
  • Realistische gespreksscenario’s en een sterke informatieverdeling
Neem contact met ons op

Hulp nodig bij het opzetten van jouw chatbot?

Bekijk onze workshop

Tijd voor een chatbot

Over een paar jaar is de chatbot een van de meest gebruikte middelen waarmee jij je klanten te woord staat. Alle standaardvragen lost zo’n bot voor gebruikers op, wat betekent dat een chatbot je klantenservice goed ontzorgt. Zo help jij je klanten sneller en beter, terwijl je ook nog kosten bespaart.

Alle gesprekken in kaart

Omdat de meeste chatbots nu nog leunen op een goed gevuld cms, is de inrichting van dat cms enorm belangrijk. Net als de teksten die je erin zet en de woordenlijsten die je bijhoudt. Bijvoorbeeld om slim te reageren op synoniemen en spelfouten. Een conversational copywriter brengt alle denkbare scenario’s in kaart en schrijft de UX copy en persuasive copy die jouw chatbot tot leven brengt. Met AB-tests en data-onderzoek blijven we verbeteren.

Meer dan tekst

Onze conversational copywriters richten zich dus op meer dan behulpzame teksten die bij je merk passen. Ze hebben kennis over hoe bots en mensen met elkaar praten, snappen hoe je customer journeys verbetert én kunnen user stories ontwerpen. Zo heb jij alles in huis om van jouw chatbot een succes te maken.