Chatbots

Weet je niet zeker wat de juiste content is voor jouw chatbot of voice search? Ben je je aan het verdiepen in verschillende systemen? Of moet je nog helemaal starten en zoek je iemand die je begeleidt en strategisch advies geeft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je ook met flow design: de beste basis voor overtuigende dialogen.

Wat krijg je van ons?

  • Iemand die je helpt met flow design en techniek
  • Een persoonlijkheid voor jouw chatbot
  • Een concreet stappenplan waarmee jij verder kan
Neem contact met ons op

Op zoek naar conversational copy?

Bekijk copy voor chatbots

Van statische informatie naar een dialoog

Met de opkomst van conversational interfaces, zoals chatbots en voice assistants, verandert digitale copy. We gaan nu echt in gesprek met gebruikers. Dat is heel wat anders dan statisch relevante informatie aanbieden. Dus vraagt het om een nieuwe skill: flow design, het ontwerp van een gesprek. Dit noemen we ook wel conversational copywriting of conversation design.

Je kunt niet zonder flow design

Zo’n gesprek ontwerpen is een vak apart. Een flow designer denkt alle mogelijke routes en scenario’s uit. Welke gebruikersvragen hebben prioriteit? Hoe stuur je gebruikers de juiste kant op? Wat zijn de richtlijnen voor een ‘menselijk gesprek’? De antwoorden op deze vragen leiden tot een gespreksboom die je kunt vullen conversational copy, de teksten voor je bot.

Personality design

Logischerwijs passen de teksten van je chatbot bij je merk. En bij je brand voice: de waarden die je hebt afgesproken voor je communicatie. Maar je kunt verder gaan om je bot nog authentieker aan te laten voelen. Daar helpen we bij met personality design: wat de kenmerken van de bot zijn en je bot omgaat met soorten emotie. Dat maakt veel verschil voor zijn antwoorden en de gebruikerservaring.