Brand voice

De brand voice is de stem van je merk. Als je wilt dat mensen voor je kiezen, moet je zorgen dat ze makkelijk begrijpen wie je bent en waar je voor staat. Je stem draagt daaraan bij. Past je stem bij je merkwaarden en zorg je dat deze overal consistent doorklinkt, dan word je herkend. Waar begin je? Wij helpen je erbij.

Wat krijg je van ons?

  • Sessies om je merk te ontwikkelen
  • Een brand voice document met schrijftips & voorbeelden
  • Brand voice-training en coaching
Neem contact met ons op

Op zoek naar een goede copywriter?

Lees meer

Wat je schrijft, ben jezelf

De manier waarop je communiceert heeft een enorme invloed op het beeld dat je doelgroep van je heeft. En als je een sterk merk wilt neerzetten helemaal: jouw stem moet op alle touch points herkenbaar én hetzelfde zijn. De toon stem je af op de gelegenheid. Je kiest bijvoorbeeld voor een andere toon bij een aanmaning dan in een felicitatie.

Een stem die werkt

De belangrijke stakeholders binnen jouw organisatie hebben natuurlijk wat te zeggen over de stem van je merk. Daarom leiden wij interactieve sessies waarin we alle input voor de brand voice verzamelen. Die werken wij uit, presenteren we en finetunen we dan nog. Zo weet je niet alleen zeker dat de stem bij je organisatie past; ook dat hij gedragen wordt.

Duidelijke richtlijnen voor iedereen

Zodra de brand voice vaststaat, krijg je een schrijfgids waarin je alle praktische elementen van de stem vindt. Welke woorden gebruik je wel en niet? Hoe zit het met uitroeptekens en aanspreekvorm? En hoe lang zijn zinnen maximaal? Zo kan iedereen in je organisatie met de brand voice overweg. Met extra coaching ben je daar helemaal zeker van.