Contentmigratie onderwijs

Een contentmigratie is vaak een groot project. Het overzetten van je content van het ene naar het andere CMS vraagt veel tijd en is meestal een enorme puzzel. Veel onderwijsinstellingen denken dit naast het reguliere werk te kunnen doen, maar dat blijkt toch vaak tegen te vallen. In praktijk kiezen veel organisaties er daarom toch voor om het geheel uit te besteden aan Entopic. Met resultaat.

Goed projectmanagement is belangrijk

Een succesvolle contentmigratie start bij een goede projectmanager. Om planningen te maken, migratiedocumenten in te richten, budget te bewaken, na te denken over werkprocessen en heel belangrijk: hij of zij moet de taal van designers, copywriters en developers kunnen spreken. Niet iets waar je klakkeloos vanuit kunt gaan bij jouw communicatiemedewerker of webredacteur, het is namelijk een functie op zich. En dus niet iets wat je ‘even’ naast je huidige baan doet.

Onze migratie-aanpak

Overweeg je om je contentmigratie uit te besteden? Handig om te weten welke stappen we dan doorlopen. Allereerst maken we een uitgebreide inventarisatie. Hoeveel werk ligt er? Wat is de deadline? En om welk CMS gaat het? Vervolgens analyseren we je huidige content en bepalen we of er content herschreven moet worden of dat het direct overgezet kan worden naar het nieuwe systeem. Nadat we onze vragen hebben gesteld, maakt de projectmanager een planning voor je en gaan onze contentmanagers (en eventueel copywriters) aan de slag.

Stappenplan contentmigratie

Uitbesteden

Waarom Entopic?


1. Snelheid: contentanalyses zijn een tijdrovend klusje voor je team, maar door ons zo gepiept. We doen het tenslotte dagelijks.

2. Kennis: we kennen elk CMS, dus geen inwerktijd nodig. Plug and play!

3. Positief: Houd je team enthousiast door hen niet deze tijdrovende klus te laten doen.4. Besparen: door de tijdswinst, bespaar je altijd op de capaciteitskosten.

5. Kwaliteit: we hebben de juiste kennis in huis om deze optimalisatie goed uit te voeren.

6. Schone start: de contentschoonmaak is vaak het begin van een nieuwe start en versnelling van je team.

Deze onderwijsorganisaties kozen al voor Entopic: 

Erasmus Universiteit Rotterdam
Onlangs migreerden wij 20 faculteitwebsites voor de EUR met in totaal zo’n 20.000 webpagina’s. Een enorme klus waar een projectmanager en 15 contentmanagers aan werkten. Het ging hier om een zogeheten automatische migratie, waarbij de content niet herschreven hoefde te worden. Deze uitdagende klus werd in 26 weken geklaard, met resultaat.

Hogeschool Utrecht
Voor de HU hebben we naast een groot herschrijftraject een contentmigratie van 2.000 webpagina’s gedaan. We startten met een goede contentanalyse en herschreven vervolgens alle content en migreerden deze.. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de website ook na de migratie op peil bleef, hebben we een aantal schrijfworkshops gegeven om het team op weg te helpen.

Bekijk de HU case>

“Entopic heeft de HU geholpen een nieuwe start te maken. Er is hard en snel gewerkt door een deskundig migratieteam.”
Liseke van den Broek, Projectleider Hogeschool Utrecht

Behoefte om te sparren?

Kunnen wij jou en jouw organisatie helpen met een contentmigratie? We gaan graag met je aan tafel om eens vrijblijvend te sparren. Hierbij kunnen wij binnen 48 uur kosteloos een projectbegroting maken.