Contentmigraties bij banken en financiele dienstverleners

Een contentmigratie is vaak een groot en ingewikkeld project. Het overzetten van je content van het ene naar het andere CMS vraagt veel tijd en is meestal een enorme puzzel. Veel organisaties denken dit naast hun reguliere werk te kunnen doen, maar dat blijkt toch vaak tegen te vallen. Naast capaciteit zijn ook de juiste vaardigheden en competenties niet altijd in elke organisatie aanwezig.

Vooral voor organisaties die midden in een digitale transformatie zitten, is contentmigratie een uitdaging. Welk systeem ga je voor? Welke content zet je over en welke is overbodig? Wie is de eigenaar van bepaalde content? Deze keuzes maken wij dagelijks samen met en voor onze klanten. Veel organisaties kiezen ervoor om hun contentmigraties uit te besteden aan ons. Met resultaat.

Goed projectmanagement is belangrijk

Een succesvolle contentmigratie start bij een goede projectmanager. Om planningen te maken, migratiedocumenten in te richten, budget te bewaken, na te denken over werkprocessen en heel belangrijk: hij of zij moet de taal van designers, copywriters en developers spreken. Niet iets waar je klakkeloos vanuit kunt gaan bij jouw communicatiemedewerker of webredacteur, het is namelijk een functie op zich. En dus niet iets wat je ‘even’ naast je huidige baan doet.

Onze migratie-aanpak

Overweeg je om je contentmigratie uit te besteden? Handig om te weten welke stappen we dan doorlopen. Allereerst maken we een uitgebreide inventarisatie. Hoeveel werk ligt er? Wat is de deadline? En om welk CMS gaat het? Vervolgens analyseren we je huidige content en bepalen we of er content herschreven moet worden of dat het direct overgezet kan worden naar het nieuwe systeem. Nadat we onze vragen hebben gesteld, maakt de projectmanager een planning voor je en gaan onze contentmanagers (en eventueel copywriters) aan de slag.

Stappenplan contentmigratie

Uitbesteden

Waarom Entopic?


1. Snelheid: contentanalyses zijn een tijdrovend klusje voor je team, maar door ons zo gepiept. We doen het tenslotte dagelijks.

2. Kennis: we kennen elk CMS, dus geen inwerktijd nodig. Plug and play!

3. Positief: Houd je team enthousiast door hen niet deze tijdrovende klus te laten doen.4. Besparen: door de tijdswinst, bespaar je altijd op de capaciteitskosten.

5. Kwaliteit: we hebben de juiste kennis in huis om deze optimalisatie goed uit te voeren.

6. Schone start: de contentschoonmaak is vaak het begin van een nieuwe start en versnelling van je team.

Deze financiële organisaties kozen al voor Entopic: 

Rabobank
Entopic helpt de Rabobank met hun contentmigratie naar een nieuw platform. Van inventarisatie van het aantal pagina’s, tot herschrijven, opnieuw bouwen en redirecten: we nemen het hele proces uit handen. Met een team van verschillende copywriters en contentmanagers zorgen we dat de migratie binnen de afgesproken deadline wordt opgeleverd.

NBA
Entopic legde samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) de basis voor de migratie van alle content die nu op hun website staat. We adviseerden de beste aanpak en gingen samen aan de slag.

Behoefte om te sparren?

Speelt er een contentmigratie en wil je eens sparren met een expert? We gaan graag met je aan tafel om eens vrijblijvend te sparren.