Contentmigratie (whitepaper)

Je website heeft betere tijden gekend. Collega’s klagen over ‘te traag’ en ‘te veel’. En ook de bezoekers van je website doen niet meer wat je zou wíllen dat ze doen. Herkenbaar? Dan lijkt het tijd voor een contentmigratie. Bij Entopic hebben we daar veel ervaring mee. Met projecten van 30 tot 10 duizenden pagina’s, pdf’s en afbeeldingen. Wij weten hoe je het aanpakt. Daarom hebben we deze handige whitepaper geschreven.

Download de whitepaper

De whitepaper delen we graag met je. Laat je ons dan weten als we iets voor je kunnen doen?

Zo start je goed

De voorbereiding op een contentmigratie is ontzettend belangrijk. Je bepaalt je aanpak namelijk door goed te kijken naar de website die je nú hebt. En vervolgens te formuleren wat je stráks wilt. Daarmee kun je gaan plannen, je personele inzet bepalen, collega’s activeren en stakeholders informeren. Want vooral bij grote websites met veel inhoudelijke content, is interne betrokkenheid de helft van je succes.

De aard van jouw organisatie en website bepalen je aanpak. Is het geen probleem tijdelijk de website ‘stil’ te leggen? Dan kies je voor een ‘freeze’. Is de content enorm in beweging, met dagelijkse updates? Dan kun je het best tijdelijk dubbel gaan beheren. In de whitepaper lees je meer over de mogelijkheden, en hun voor- en nadelen.

We gaan live!

De livegang van je nieuwe website, die staat met 5 uitroeptekens in je agenda. Vaak betekent dat voor ons, externe contentprofessionals, het einde van de opdracht. Klus geklaard! Maar uiteraard vertrekken we niet voordat alles goed is overgedragen aan de eigen mensen, zoals het webteam. In de whitepaper lees je waar je nog meer aan moet denken.

Whitepaper downloaden

Oké, op hoofdlijnen weet je nu wat je staat te wachten met een contentmigratie. Meer weten? In onze whitepaper vertellen we alles over de verschillende aanpakken, geven we tips en bieden we je een handige checklist.