Contentmanager

Hulp nodig bij het beheersen van je dagelijkse contentstromen? Of behoefte aan een paar extra handen voor de migratie van grote volumes content? Onze ervaren contentmanagers zijn snel inzetbaar. Je vindt bij ons specialisten voor alle grote, maar ook de minder bekende content management systemen (CMS).

Online specialist

Onze contentmanagers werken op het snijvlak van communicatie en techniek. Dat vraagt om een oplossingsgerichte instelling. We denken mee over hoe je content zo efficiënt mogelijk plaatst en publiceert. Dat brengen we in de praktijk in je (nieuwe) content management systeem (CMS). Daarin richten we nauwkeurig webpagina’s in volgens de templates die voor je website of intranet zijn ontwikkeld. Bij een contentmigratie signaleren we vroegtijdig obstakels en rapporteren ze bugs aan je technici.

Senior contentmanager

Heb je een heel contentteam op locatie nodig? Overweeg dan ook de inzet van een senior contentmanager. Een doorgewinterde specialist die andere contentmanagers aanstuurt en die rapporteert over de voortgang en capaciteit. In de voorbereiding helpt een senior contentmanager bij het inrichten van een workflow of het opstellen van een contentmigratieplan. Zo fungeert hij of zij als meewerkend voorman van je projectmanager.

Wat je van een contentmanager mag verwachten

Op basis van de behoeften van jouw organisatie stellen we een profiel op voor de ideale contentmanager. Van elke kandidaat mag je in ieder geval het volgende verwachten:

  • Deskundig op het gebied van één of meerdere content management systemen (CMS), waaronder Adobe, Drupal, EPiServerHippo, Kentico, SharePoint, Sitecore, Smartsite, Tridion, Typo3, Umbraco en WordPress
  • Ruime ervaring met projectmanagement, redactionele processen en workflows
  • Basiskennis beeldbewerking en HTML
  • Snel, nauwkeurig en gestructureerd
  • Flexibele, klantgerichte instelling
  • Oog voor opmaak en usability
  • In staat om bugs te rapporteren aan technici