Contentmanager

Hulp nodig bij het beheersen van je dagelijkse contentstromen? Of behoefte aan een paar extra handen voor de migratie van grote volumes content? Onze ervaren contentmanagers zijn snel inzetbaar. Je vindt bij ons specialisten voor alle grote én minder bekende content management systemen (CMS).

Online specialist

Onze contentmanagers werken op het snijvlak van communicatie en techniek. Dat vraagt om een oplossingsgerichte instelling. Ze denken mee over hoe je content zo efficiënt mogelijk plaatst en publiceert. Dat brengen ze in de praktijk achter de knoppen van je content management systeem (CMS). Daarin richten ze nauwkeurig webpagina’s in volgens de templates die voor je website of intranet zijn ontwikkeld. Bij een contentmigratie signaleren ze vroegtijdig obstakels en rapporteren ze bugs aan je technici.

Senior contentmanager

Heb je een heel contentteam op locatie nodig? Overweeg dan ook de inzet van een senior contentmanager. Een specialist met nét wat meer ervaring, die andere contentmanagers aanstuurt en rapporteert over de voortgang en capaciteit. In de voorbereiding helpt een senior contentmanager bij het inrichten van een workflow of het opstellen van een contentmigratieplan. Zo fungeert hij of zij als meewerkend voorman van je projectmanager.

Wat je van een contentmanager mag verwachten

Op basis van de behoeften van jouw organisatie stellen we een profiel op voor je ideale contentmanager. Van iedere kandidaat mag je in ieder geval het volgende verwachten:

  • Deskundig op het gebied van één of meerdere content management systemen (CMS), waaronder Adobe, Drupal, EPiServerHippo, Kentico, SharePoint, Sitecore, Smartsite, Tridion, Typo3, Umbraco en WordPress
  • Ruime ervaring met redactionele processen en workflows
  • Basiskennis beeldbewerking en HTML
  • Snel, nauwkeurig en gestructureerd
  • Flexibele, klantgerichte instelling
  • Oog voor opmaak en usability
  • In staat om bugs te rapporteren aan technici