Contentmigratie

Staat je organisatie op het punt om een intranet of nieuwe website te lanceren? Plan dan tijdig de contentmigratie. Een goede voorbereiding is daarbij de sleutel tot succes. Onze migratiespecialisten adviseren en helpen bij de selectie, optimalisatie en plaatsing van alle content. Dankzij onze ervaring met contentmigraties en content management systemen (CMS) hebben we snel de juiste mensen paraat.

Een contentmigratie volgt meestal op een aanpassing of vernieuwing van de online omgeving. Van één op één overzetten is dan geen sprake. Content wordt herschreven, anders vormgegeven en krijgt een nieuwe plek toebedeeld in de navigatiestructuur. Ook het optimaliseren van content voor een betere weergave op smartphone en tablet is een veelvoorkomende aanleiding. De inventarisatie, selectie en herschrijven van content maken migraties daardoor complex en tijdrovend. Entopic heeft hiermee veel ervaring en met de juiste voorbereiding helpen we de doorlooptijd kort te houden en binnen tijd en budget te migreren.

Ervaring met migratietrajecten

Onze ervaren migratiespecialisten begeleiden dagelijks contentmigraties, variërend van een honderdtal tot vele duizenden webpagina’s. Zij kunnen je in elke fase van de contentmigratie bijstaan. Dat doen ze voor organisaties in uiteenlopende sectoren, waaronder de zorg, retail, financiële dienstverlening en overheid.

Aanpak contentmigratie

Hoe eerder je met de contentmigratie begint, des te voorspoediger deze verloopt. We helpen je graag om in kaart te brengen welke teksten, links, downloads, afbeeldingen en video’s meeverhuizen. Samen bekijken we of bestaande content verbeterd moet worden en in hoeverre nieuwe content nodig is. Onze aanpak is als volgt:

  • Opstellen van een contentmigratieplan.
  • Nauwkeurige inventarisatie en ‘mapping’ van alle content.
  • SEO-advies voor veilige migratie met behoud/verbetering Google-ranking
  • Projectcoördinatie met contentplanning en voortgangsrapportages.
  • Ontwikkelen van een nieuw contentformat.
  • Herschrijven en verbeteren van huidige content.
  • Testen van het CMS en opleveren van bug lists.
  • Contentinvoer en publicatie in het nieuwe CMS.
  • Eindredactie van content en check op lay-out.
  • Training van medewerkers en/of opleveren van gebruikershandleiding.

Hulp nodig bij je contentmigratie?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk of Danny van Steijn, Zij kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw contentmigratie. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

( OPDRACHTGEVERS )arrow

alle opdrachtgevers [>]