Concept en webdesign

Het succes van je website of intranet staat of valt met de kwaliteit van het concept. Het concept geeft richting aan doelstellingen, bepaalt het ambitieniveau en schetst groeiscenario’s. Maar heb je de expertise in huis om een website- of intranetconcept te ontwikkelen?

Het pad van idee naar realisatie vergt inzet en creativiteit. Voor een online concept hanteert Entopic een storyboard. Hiermee bepalen we in een kort tijdsbestek de belangrijkste uitgangspunten voor functioneel ontwerp en webdesign:

  • Inhoud
  • Navigatie
  • Functionaliteiten
  • Richtlijnen voor content en zoekmachineoptimalisatie
  • Uitgangspunten voor webdesign

Functioneel ontwerp

Hoe beter een functioneel ontwerp (FO), des te sneller en goedkoper de technische realisatie kan plaatsvinden. Met een FO heb je alle bouwinstructies voor je website of intranet verzameld. Entopic beschrijft in een FO hoe de interactie binnen pagina’s werkt, welke applicaties worden gekoppeld en welke contenttypen worden ingezet. Ook bevat het FO specificaties voor toegankelijkheid, style sheets, navigatie, webformulieren en zoekmachineoptimalisatie.

Design

Het webdesign kan je online toegankelijkheid bevorderen, je merk versterken, de verkoop stimuleren en je klanten binden. Entopic heeft het webdesign verzorgd voor een groot aantal organisaties. We laten je graag voorbeelden zien van succesvolle ontwerpen.