RITUALS: migratie en review content

RITUALS is een luxe home en body cosmetica merk met een uitgebreide collectie. Consumenten kunnen de RITUALS-producten kopen bij geselecteerde verkooppunten en via de nieuwe, meertalige website. Entopic ondersteunde het RITUALS-team bij de contentmigratie.

Migratie en review meertalige content

RITUALS stond voor de migratie van grote volumes tekst en data naar het nieuwe content management systeem (CMS). Behalve het verplaatsen van content was een grondige review nodig om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Temeer omdat de website in zes talen (Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans en Zweeds) gelanceerd zou worden.

Onze aanpak

De doorlooptijd tot de livegang van de website was kort. Daarom plaatsten we een team van 5 webmanagers bij RITUALS. Een senior webmanager coördineerde het team en bewaakte de planning en taakverdeling. Teams van 2 contentmanagers kregen telkens de verantwoordelijkheid voor de migratie van een afgebakend deel. Dankzij deze aanpak konden we de content in een paar weken verplaatsen en reviewen. Na de lancering van de website ondersteunde een van onze contentmanagers het team van RITUALS nog een tijd bij het contentmanagement.

Hulp nodig bij je contentmigratie of contentmanagement?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk en Danny van Steijn. Zij adviseren je en kunnen een ervaren team samenstellen voor je project. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier. Je kan natuurlijk ook eerst onze whitepaper Contentmigratie (pdf) downloaden.

Niels Vonk | Entopic

Kan ik je helpen?

Niels Vonk
Managing Director Content
niels@entopic.com
+31(0)20 - 305 91 49