Nyenrode website

Nyenrode: content voor een optimale experience

Nyenrode heeft een nieuwe website gemaakt, waarmee de online ervaring van bezoekers van nyenrode.nl beter aansluit op de positieve offline ervaring van Nyenrode-studenten. Niet alleen het design, maar ook de content speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de website. Tekst en beeld versterken elkaar. En de teksten zijn afgestemd op de verschillende doelgroepen en geschreven in de ‘merktaal’ van Nyenrode.

"
“Entopic heeft een cruciale rol gespeeld in de dynamiek van content, functioneel ontwerp en design. Op onze website creëren we daardoor nu een online ervaring die beter aansluit bij de wens van de bezoeker en hoe we als Nyenrode willen communiceren.”
"
Rogier Peters, online marketing, Nyenrode

Contentadvies & contentstrategie

In de eerste fase gaven we advies over de contentstrategie van Nyenrode. Tijdens de bouw en het design van de nieuwe website sloten we wekelijks aan als contentpartner, zodat content, design en techniek perfect op elkaar afgestemd werden. Hieruit kwamen bijvoorbeeld requirements voor techniek of design, die bijdragen aan een positieve user experience.

Ontwikkelen Brand Voice

Voor we begonnen met het herschrijven van alle webteksten hebben we in een paar sessies gekeken naar het merk Nyenrode: wie is Nyenrode, waar staat het merk voor en hoe klinkt dat? Daaruit is een nieuwe Brand Voice ontstaan: de stem van Nyenrode, waar alle communicatie, online of offline, aan moet voldoen.

Schrijven voor persona’s

Nyenrode heeft voor de belangrijkste doelgroepen een gedetailleerde persona uitgewerkt. In een paar sessies hebben we deze persona’s doorvertaald naar concrete communicatierichtlijnen voor de verschillende doelgroepen.

Contentcreatie

Last but not least: Entopic heeft met een team van 4 copywriters in 3 maanden tijd alle content voor Nyenrode.nl herschreven. Ook de Engelstalige copy hebben wij voor onze rekening genomen.

Het resultaat is een nieuwe website met content waarin het merk Nyenrode samenkomt met de behoeften van de doelgroep.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je digitale kanalen?

Leg je case vrijblijvend voor aan Marleen Bontekoe. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

Kan ik je helpen?

Marleen Bontekoe
Consultant digital content
marleen@entopic.com
020 - 305 91 49