HU Case Entopic migratie

Hogeschool Utrecht: contentmigratie

Nadat Entopic de nieuwe teksten voor Hogeschool Utrechts nieuwe site had geschreven, moest de gemaakte content natuurlijk nog op de website geplaatst worden. Ook hierbij mochten we de HU helpen.

Bouwen, meten, plannen

Om een realistische planning op te stellen, testten de HU (met voorkennis) en Entopic (zonder voorkennis) hoelang het duurde om een opleiding in het cms te zetten. Hierdoor werd het al snel duidelijk dat een opleiding bouwen meer voeten in de aarde had dan gedacht.

Tijdens het hele traject hanteerden we daarom een vaste aanpak: bouwen, meten en daarna de planning aanpassen. Zo zorgden we ervoor dat we het project op tijd en binnen de uren afrondden.


Fotografie: Kees Rutten

Werken met een goede basis

Het team bestond uit een mix van Entopic-medewerkers en freelancers die via Entopic werkten. Om ervoor te zorgen dat dit team zo snel mogelijk aan de slag kon, organiseerden we een introductietraining. Tijdens deze training kwamen de teamleden meer te weten over de aanleiding van het project, de voorgeschiedenis en het cms van de HU: SiteCore.

Uiteindelijk ging het team, samen met medewerkers van de HU, aan de slag bij Caesar Experts, de developmentpartij die SiteCore had ingericht. Dit had als voordeel dat we direct met hen konden schakelen als er technische problemen waren.

“Samen met het enthousiaste migratieteam van Entopic hebben we de schouders eronder gezet en de klus geklaard. Doordat we bij elkaar zaten bij de webbouwer konden we snel schakelen en efficiënt werken”
– Suzanne de Jong, coördinator webredactie Hogeschool Utrecht.


Fotografie: Corné Clemens

De juiste tools voor kwaliteit en flexibiliteit

Een aantal handige tools stelde ons in staat om hoge kwaliteit te garanderen én zo flexibel mogelijk te werken.
1. GatherContent
Basis voor het bouwen van de pagina’s was . Dankzij dit systeem konden we eenvoudig zien wie waarmee bezig was, wat de status was van alle pagina’s en hadden we één centrale plek om alle opmerkingen te verzamelen.
2. Google Docs & Sheets
Omdat we met veel verschillende dingen rekening moesten houden, stelden we via Google Docs een Aandachtspuntendocument op met de HU. Veranderde er iets aan de werkwijze? Dan werkten we het document bij. Omdat we Google Docs gebruikten, konden alle teamleden tegelijkertijd met het document werken. Hetzelfde gold voor onze planning, die we bijhielden via Google Spreadsheets.
3. Slack
Om elkaar op de hoogte te houden, gebruikten we Slack. Bijvoorbeeld bij een wijziging van het Aandachtspuntendocument. Hierdoor konden we werken waar we maar wilden en toch makkelijk met elkaar schakelen.

Samen voor succes

Goed samenwerken vormde de basis voor het slagen van dit project. Zowel binnen het Entopic-team als met de HU. Goede voorbereiding, handige tools en hard werken zorgden er samen voor dat de content voor de nieuwe website snel en goed is opgeleverd. Een nieuwe site vol gebruikersvriendelijke copy is het resultaat.

Hulp nodig bij je contentmigratie of contentmanagement?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk en Danny van Steijn. Zij adviseren je en kunnen een ervaren team samenstellen voor je project. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

Arthur Stolwijk | Entopic

Kan ik je helpen?

Arthur Stolwijk
Content- en projectmanager
arthur@entopic.com
020 - 305 91 49