Hogeschool Utrecht

1 nieuwe site, 2.000 verbeterde teksten

Bij een nieuwe site horen nieuwe teksten. Dus klopte Hogeschool Utrecht bij ons aan. Ruim een half jaar lang verzamelden we de juiste informatie, schreven we de nieuwe content én zetten we die in het nieuwe CMS van de hogeschool.

Diensten Contentanalyse, UX copy, contentmigratie, workshops
Release 2019

Wat levert het Hogeschool Utrecht op?

  • 2.000 teksten die passen bij hun merk en doelgroepen
  • Een goed beheerbaar CMS, gevuld met de nieuwe content
  • Continuïteit dankzij schrijfworkshops voor het marcomteam
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Van persona naar echte pull

Bij Hogeschool Utrecht (de HU) gebruikten we 3 persona’s, elk voor een bepaalde studiekiezer. Op basis van deze persona’s zorgden we voor scherpe UX copy-richtlijnen en analyseerden we de bestaande teksten en contentstrategie van de HU. Opleidingsteksten en wetenschappelijke onderzoeken voorzagen we van pakkende voorbeelden, laagdrempeligheid met B1 én scanbaarheid dankzij bullets, kopjes en stappenplannen. Dat leverde aantrekkelijke, overzichtelijke pagina’s op met aansprekende teksten. Voor potentiële studenten én samenwerkingspartners.

Content verhuizen naar nieuwe SiteCore-omgeving

De Entopic-schrijvers werkten in GatherContent: een handige tool om voortgang bij te houden. Maar nu moest de content in de nieuwe omgeving van het CMS SiteCore worden gezet. Dat begon met een voorbeeldcasus: een contentmanager die 1 pagina inrichtte om een goede inschatting van tijd en uitdagingen te maken. Toen was het een kwestie van een duidelijke planning en taakverdeling opstellen met Google Sheets: deze gedeelde omgeving gaf iedereen overzicht en grip.

Neem de organisatie mee

Voor het herschrijven van de teksten overlegden we regelmatig met kennisspecialisten van de HU. Verder namen we de marcommedewerkers mee in de wereld van UX. Daarbij legden we de nadruk op de nieuwe schrijfrichtlijnen voor de HU. En trainden we ze om zelf UX-teksten te maken met workshops en een tegenleesproces. De livegang van een migratieproject is namelijk niet het einde, maar het begin van een nieuwe website. Het resultaat? Dat iedereen de nieuwe schrijfstijl van de HU beheerst en uitvoert.

“Entopic gaf leuke, inspirerende workshops. We werden gedwongen om vanuit de doelgroep te denken. En kwamen zo snel tot veel creatievere teksten.”
Liseke van den Broek, Projectleider Marketing & Communicatie bij Hogeschool Utrecht.