Realisatie van de website hockey.nl

Hockey.nl: ontwikkelen nieuwe digitale kanalen

Op woensdag 1 juli ging de knop om: het vernieuwde hockey.nl zag het levenslicht. De website, in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), is gerealiseerd door de Internet Jongens, VODW digital, Ramdath Mos en Entopic.

Op de website lees je het laatste nieuws over de Nationale teams, maar ook van lokale clubs in heel Nederland. Daarnaast vind je er de actuele standen van de Nederlandse topcompetities, de Standenmotor, video’s en uitgebreide informatie over de sport.

Proces

Na een pitchtraject selecteerde de KNHB Entopic als contentpartner voor het vernieuwingstraject. Dat traject begon met het de ontwikkeling van een nieuw concept. Waar hockey.nl voorheen zowel offline als online opereerde, is het nu compleet gericht op digitaal. Eerst ontwikkelde Entopic het concept en de contentstrategie. Vanuit een content first filosofie is de site vervolgens in 11(!) weken ontwikkeld.

Voor het design werd Ramdath Mos ingeschakeld en de technische realisatie in WordPress is gedaan door de Internet Jongens. Verantwoordelijk voor de overall digitale strategie en projectleiding was VODW digital.

Inmiddels heeft Entopic een nieuwe redactieorganisatie neergezet, een channelmanager en redacteuren aangesteld en alle formats voor de content ontwikkeld. Zowel voor de website, als voor alle sociale kanalen van hockey.nl.

Resultaat

Het resultaat is een moderne, responsive website met bijbehorende app en social kanalen, met veel dynamische content. Een online plek waar iedere hockeyfan dagelijks nieuwe artikelen kan lezen en meepraten over de sport die hem lief is.

Bekijk de website [>]

Hulp nodig bij het ontwikkelen van je digitale kanalen?

Leg je case vrijblijvend voor aan Janneke Belt. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

Janneke Belt | Entopic

Kan ik je helpen?

Janneke Belt
Senior consultant
janneke@entopic.com
0203059149