BMW: de route naar goede content

BMW kennen we allemaal als de Duitse onderneming die auto’s en motorfietsen produceert. Het hoofdkantoor is gevestigd in München, BMW Group Nederland zit in Rijswijk. Om alle contentdoelstellingen te halen, werkt het online team van BMW samen met enkele bureaus. Een van die bureaus is Entopic. Sinds eind 2015 werken we samen aan de online communicatie van verschillende onderdelen van BMW.

Focus door juiste structuur

De online afdeling van BMW heeft veel ideeën om de content te optimaliseren. Om daadwerkelijk met die ideeën aan de slag te gaan, heeft de afdeling voor een nieuwe structuur gekozen: contentmanagers van Entopic nemen een groot deel van de uitvoerende online taken op zich, zodat de specialisten van BMW zich kunnen focussen op optimalisatie.

Nauwe samenwerking

Het team van Entopic schrijft of redigeert content en zet die samen met aantrekkelijke visuals live. Dat doen ze in nauwe samenwerking met de contenteigenaren van BMW. Onze contentmanagers werken zowel vanuit het Entopic-kantoor in Amsterdam als op locatie bij BMW in Rijswijk. Hierdoor leren ze het CMS en de tone of voice van BMW uitstekend kennen. Zodat ze een inhoudelijke sparringpartner zijn voor de contenteigenaren.

Dedicated migratieteam

Voor een groot migratietraject naar het vernieuwde CMS van BMW zette Entopic een migratieteam in. Een projectmanager van Entopic voerde samen met 2 contentmanagers binnen deadline en budget het traject uit. In dit complexe traject werkten we nauw samen met het hoofdkantoor van BMW in Duitsland, ICT en de interne contenteigenaren.

Hulp nodig bij je contentmigratie of contentmanagement?

Leg je case vrijblijvend voor aan Niels Vonk en Danny van Steijn. Zij adviseren je en kunnen een ervaren team samenstellen voor je project. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.